Comuna din România cu 80% din populație vaccinată și zero cazuri de COVID-19

De Unica.ro, pe

O comună din Bărăgan, Ialomița, este un exemplu pozitiv pentru restul orașelor din România, prin faptul că are aproape toată populația imunizată anti-COVID-19 și niciun caz de boală.

Este vorba despre comuna Colelia, unde primarul Nichita Niță a bătut din poartă în poartă și a convins 80% din locuitori să se vaccineze – și nu se lasă aici, întrucât colaborează cu armata și organizează periodic caravane de vaccinare.

Cu 80% dintre cetățeni vaccinați, incidența infectărilor este de zero. S-a ajuns la această rată mulțumită colaborării eficiente dintre primărie și comunitate.

Contactat de Digi24, primarul Nichita Niță a zis: „Și-au dat seama că, totuși, e o scăpare dacă faci vaccinul, este un risc dacă nu-l faci. Și, ușor, ușor, între ei au comunicat, am comunicat și eu cu ei și am contribuit cu tot personalul de la primărie să-i convingem din casă în casă”.

Citește și: Două centre de vaccinare anti-COVID-19 vor fi deschise non-stop în București

Citește și: Bolnavii de COVID-19 izolați la domiciliu, afectați de frigul din locuințe

Citește și: Zeci de românce se plâng de dereglări menstruale după ce s-au vindecat de COVID-19

Citește și: Mesajul unui preot din Vrancea: „Vaccinaţi-vă! Păziţi-vă! Rugaţi-vă! Dumnezeu se descoperă şi prin ştiinţă”

Astăzi, la Colelia vacinează personal medical militar din București. Localnicii primesc seruri Pfizer și Johnson, în funcție de preferințe. Au venit și localnici și cetățeni din împrejurimi, precum și primari care vor să descopere rețeta succesului în materie de vaccinare – cum ar fi Marian Trâmbițașu, primarul comunei Grindu, din Ialomița.

La vaccinare s-au prezentat și o pereche de mamă și fiică, Ioana, în vârstă de 80 de ani, și fiica ei, Marinela. Întrebate de reporterii Digi24 cum au hotărât să se vaccineze, ele au spus: „Din cauză că vrem să fim liberi ca și înainte, să ne reluăm viața de unde am lăsat-o acum aproape doi ani. Și cam asta e!”.

Preocuparea autorităților comunei pentru sănătatea și siguranța comunității nu se limitează la imunizarea anti-COVID-19. În comună există aparatură modernă pentru cardiologie, oftalmologie și stomatologie.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter