Un canadian și-a lăsat cei trei copii la Toronto pentru a lupta în Ucraina: „Nu sunt ucrainean. Sunt om.”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 02 martie 2022, 19:55

Un comediant din Canada, în vârstă de 29 de ani, tatăl a trei copii, a plecat din Toronto, pentru a lupta în Ucraina.

Este vorba despre Anthony Walker, care luni seară era la granița polono-ucraineană, după ce a călătorit în jur de 8.000 de kilometri. El a fost zdruncinat de scenele de război.

„Eu și soția mea ne uitam la știrile din Ucraina, la fotografii, la videoclipuri”, a povestit acesta unui reporter BBC din sudul Poloniei. „M-am gândit în sinea mea: dacă în această situație ar fi Canada, am dori să ne ajute cineva”.

Anthony Walker nu are experiență militară. El a fost considerat inapt din punct de vedere medical și respins de Forțele Armate Canadiene în urmă cu trei ani, din cauză că suferă de hemofilie, după cum relatează Digi24.

Citește și: Cum funcționează sancțiunile economice impuse împotriva Rusiei

Citește și: Victimele războiului din Ucraina: 2.000 de civili uciși, aproape 1 milion de refugiați

Citește și: Prințul Charles a numit invadarea Ucrainei o „agresiune brutală”

Citește și: Marcel Ciolacu: „Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României al oricăror firme ruseşti şi al oamenilor de afaceri ruşi”

Cu toate astea, el are mai multe abilități, pentru că până acum a lucrat ca dulgher, șofer de camion și are și certificat de tehnician medical de urgență. A spus că plănuiește să își pună în valoare abilitatea de tehnician medical de urgență în Ucraina.

Bărbatul plănuiește să rămână la granița cu Ucraina câteva zile, pentru așteptarea altor voluntari, inclusiv foști soldați canadieni, dar și a unora care ar fi plecat din Marea Britanie, Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii. În ultima zi a lunii februarie, canadianul ajuta la livrarea de ajutoare pentru armata ucraineană.

Numărul voluntarilor veniți în Ucraina din alte țări nu este cunoscut. Cu toate astea, ambasadorul ucrainean în Marea Britanie, Vadim Pristaiko, a menționat că un număr „covârșitor” de străinit ar „cere să li se permită să lupte” pentru Ucraina.

Foto – Arhiva personală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter