Un bărbat de 85 de ani s-a vindecat de COVID-19, dar a murit de infecții nosocomiale

De Unica.ro, pe
Un bărbat în vârstă de 85 de ani s-a vindecat de COVID-19, însă la 22 de zile după externare, a murit din cauza infecțiilor nosocomiale, conform HotNews.

Naghi Vasile era un bărbat diabetic, hipertensiv, cu o boală renală și cu pancreatită cronică. El a ajuns pe 3 decembrie la Spitalul „Victor Babeș”, diagnosticat cu COVID-19. El suferea de mai multe afecțiuni care îl făceau să se încadreze în categoria de risc maxim, însă evoluția boliia fost favorabilă, după cum arată Libertatea, el vindecându-se.

Lui i s-a spus să își monitorizeze afecțiunile pe care le avea la externarea din spital. Pe biletul său de externare se regăseau recomandări pentru control cardiologic, diabetologic, hidratare și vaccinare antigripală. El nu a mai primit tratament suplimentar, deși spunea că suferă de o durere abdominală acută.

Familia bărbatului a sunat la 112 la patru zile după ce acesta s-a întors acasă, atunci când starea lui s-a înrăutățit. Pe 22 decembrie, el a fost internat de urgență la Spitalul Sf. Pantelimon, unde medicii „s-au dat peste cap să afle ce are”, potrivit fiului lui Naghi Vasile.

După analizele făcute în prima zi de internare, s-a descoperit o primă infecție nosocomială, cu bacteria clostridium difficile. Infecția a devenit sistemică, în ciuda tratamentului, iar pe 8 ianuarie a murit din cauza șocului septic.

Managerul spitalului „Victor Babeș”, Emilian Imbri, a declarat pentru HotNews: „Este dificil de dovedit de unde este infecția. Putea să ia Clostridium din orice alt spital prin care a umblat în ultimii 10 ani, pentru că Clostridium nu se elimină din organism. De la noi din spital, el a plecat vindecat de COVID. Sunt persoane care mor acasă, după ce pleacă din spital, din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19. O persoană cu vârsta peste 80 de ani poate avea complicații, din cauza bolilor pe care le-a dus toată viața”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter