Atac cu rachete în gara din Kramatorsk, în timp ce civilii erau evacuați. „Zeci de morți și răniți”

De Unica.ro, pe

Două rachete rusești au lovit gara din orașul Kramatorsk, aflat în estul Ucrainei. Atacul s-a soldat cu cel puțin 30 de decese și aproximativ 100 de răniți, au anunțat vineri, 8 aprilie, guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kirilenko, și compania de căi ferate de stat din Ucraina. Gara era folosită pentru evacuarea civililor din zonele unde au loc bombardamente.

Atac cu rachete în gara din Kramatorsk, în timp ce civilii erau evacuați. „Zeci de morți și răniți”

Pavlo Kirilenko a publicat pe canalul său de Telegram imagini în care apar civili zăcând pe asfalt, printre bagaje împrăștiate.

„Polițiștii și salvatorii raportează zeci de morți și răniți. Mii de oameni se aflau în stație în timpul loviturii cu rachete, deoarece locuitorii din regiunea Donețk sunt evacuați în regiuni mai sigure din Ucraina”, a scris Pavlo Kirilenko.

Consiliul orașului Kramatorsk i-a avertizat pe oameni să rămână în adăposturi. Trei trenuri care transportau persoane evacuate au fost blocate joi în estul Ucrainei, după un atac aerian asupra unei linii de cale ferată, mai precizează compania ucraineană de căi ferate.

Încercările de evacuare au loc în contextul în care oficialii ucraineni vorbesc despre o posibilă ofensivă majoră a forțelor ruse în estul Ucrainei în perioada următoare.

Ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, spunea recent că „bătălia pentru Donbass” este în desfășurare și va aminti de cel de-Al Doilea Război Mondial. „Nu a atins amploarea maximă”, estimează șeful diplomației de la Kiev, avertizând că ofensiva va implica „mii de tancuri, vehicule blindate, avioane și artilerie”.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Ce i-a spus ministrul-adjunct al Apărării din Rusia unui soldat care și-a pierdut piciorul în Ucraina

Președintele Volodimir Zelenski: Rusia blochează ajutorul umanitar în Mariupol pentru a ascunde „mii” de victime

O ucraineancă, mamă a patru copii, emoționată de gestul unui român dintr-o benzinărie

O tânără din Ucraina a filmat condițiile din adăposturile pentru refugiați din România

În dimineața zilei de 24 februarie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat invadarea Ucrainei pe trei fronturi.

Liderul de la Kremlin a declarat că a pornit o „operațiune militară specială” pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei, cu scopul, mai spune el, „protejării populației din regiunea Donbass”, care, tot potrivit lui, „a cerut ajutorul Rusiei și a fost ținta abuzurilor și genocidului din partea regimului de la Kiev în ultimii opt ani”.

În ciuda acestor declarații și a promisiunii că vor fi atacate doar obiective militare, imaginile bombardamentelor din Ucraina îl contrazic. În zilele care au urmat, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie, precum și alte state au impus sancțiuni economice Rusiei.

Foto: Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter