Cum a sărbătorit aniversarea de 117 ani cea mai în vârstă persoană din Europa, după vindecarea de COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 20 august 2021, 13:59

Sora Andre, călugărița care s-a vindecat recent de COVID-19, a sărbătorit aniversarea a 117 ani, fiind cea mai în vârstă persoană din Europa și a doua cea mai în vârstă din lume.

Ea a sărbătorit cu o felie de tort, un pahar de vin, o rugăciune și un pui de somn, după cum arată AP, citat de Libertatea. Ea și-a început ziua cu un apel video, în care a vorbit cu strănepoții și stră-strănepoții ei. Ulterior, a participat la o liturghie organizată în capela căminului de vârstnici Sainte Catherine Labouré din Toulon, Franța, unde locuiește ea.

„Sunt foarte, foarte fericită”, a mărturisit ea. „Pentru că m-am întâlnit cu toți pe care îi iubesc. Mulțumesc cerului pentru că mi i-a scos în cale”.

Sora Andre a fost surprinsă cu o masă compusă din foie gras, pui cu ciuperci și prăjitură Alaska. Purtătorul de cuvânt al căminului, David Tavella, a zis: „Totul a fost însoțit de un pahar de vin roșu, deoarece bea zilnic câte unul. Este unul dintre secretele ei privind longevitatea”.

Femeia s-a vindecat recent de COVID-19, după ce a fost testată pozitiv în data de 16 ianuarie. Din fericire, ea nu a prezentat simptome de boală, dar a fost izolată de restul vârstnicilor din cămin.

Călugărița franceză Lucile Randon a primit numele de Sora Andre în 1944, când s-a alăturat unui ordin catolic caritabil. Este cea mai vârstnică persoană din Europa și a doua cea mai în vârstă persoană din lume, după japoneza Kane Tanaka, care a împlinit 118 ani în ianuarie.

Foto – YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter