Zahărul, la fel de periculos ca tutunul

De Geo Berciu, pe

Cele mai recenete studii arată că zahărul este considerat de către medici la fel de periculos ca şi tutunul.

Nu este de mirare că doctorii şi academicienii cer marilor companii din domeniul alimentar să reducă cu o treime conţinutul de zahăr din produsele lor, întrucât acesta tinde să devină la fel de periculos ca tutunul, provocând boli şi chiar moartea.

Simon Capewell, profesor de epidemiologie în cadrul Universităţii din Liverpool susţine că „zahărul este noul tutun”. El acuză industria concentrată pe profit şi nu pe sănătate că pune presiune pe părinţi şi copii prin intermediul băuturilor dulci şi al mâncărurilor bogate în calorii care se găsesc peste tot.

Agenţia Naţiunilor Unite susţine că există dovezi copleşitoare că băuturile îndulcite cu zahăr, dar şi alte tipuri de consum de zahăr pot avea legătură cu obezitatea, diabetul şi bolile cardiovasculare.

Un studiu efectuat de grupul de iniţiativă Action on Sugar a descoperit niveluri ridicate de zahăr în diferite mâncăruri, inclusiv în aperitive. Un iaurt cu vanilie, care avea marcat pe etichetă un nivel 0 de grăsimi, conţinea, totuşi, cinci linguriţe de zahăr.

Grupul Action on Sugar susţine că cei care trebuie protejaţi în primul rând de acest pericol public sunt copiii. Firmele din industria alimentară trebuie să reducă imediat cantităţile de zahăr, în special din alimentele destinate copiilor, şi să înceteze publicitatea făcută produselor cu un înalt nivel caloric care are ca ţintă copiii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter