Țigările electronice ar putea fi interzise în spațiul public

De Oana Dinu, pe Ultimul update Miercuri, 19 septembrie 2018, 17:28
Țigările electronice ar putea fi interzise la fel ca țigările clasice, conform unui nou proiect de lege discutat în Senat. 

Un nou proiect de lege privind interzicerea în spațiul public a țigărilor electronice a fost depus în Senat și urmează să fie analizat. Această inițiativă vine din îngrijorarea că tot mai mulți adolescenți folosesc aceste dispozitive de fumat fără arderea tutunului, conform Digi24.

Țigara electronică funcționează cu nicotină sau alte substanțe sub formă de vapori și imită fumatul real, dar nu și condițiile nocive pentru sănătate, conform producătorilor.

Proiectul legislativ a fost depus de către USR, care își dorește folosirea dispozitivelor electronice asemeni țigărilor normale, în afara spațiilor publice închise.

„Eu cred că această lege are un puternic caracter preventiv și, din acest motiv, am spsus că e foarte important în primă fază să interzicem, de fapt nu să interzicem, ci să asimilăm țigările cu tutun încălzit și cele electronice celor obișnuite și să nu mai fie permis să se folosească în spații publice închise. Deci nu e vorba de interzicere, ci de asimilarea lor cu cele obișnuite. Dacă iese azi raportul la sănătate, inițiativa va merge la vot. Dar decizională este Camera Deputaților” a declarat Cristian Ghica, senator USR.

Citește și: 

S-a născut cu un semn pe față și credea că nu va cunoaște iubirea. Cum arată în rochie de mireasă

Tânără cu handicap, jignită după ce a ajuns în finala Miss Italia. Replica ei este genială

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter