Ce spune Vlad Mixich despre cei care au „tăiat” coada pentru vaccinare: „Credeam că procentul lor e mai mare”

De Unica.ro, pe
Expertul în sănătate publică Vlad Mixich a vorbit despre dezvăluirile publicate de Recorder, potrivit cărora 7.000 de persoane s-ar fi vaccinat deși nu aveau dreptul la acel moment.

„Transparența datelor nu este un obiectiv în sine, ci doar un instrument”, a explicat Mixich, potrivit Libertatea. „Mai ales în domeniul sănătății. Și, în cele mai multe cazuri, este un instrument foarte util. De pildă, ne permite să vedem cât de amplu este fenomenul vaccinărilor peste rând, vaccinările acelea pe pile care ne calcă pe toți pe nervi pentru că sunt nesimțite și imorale”.

Mixich a subliniat că procentul nu este totuși atât de mare pe cât se aștepta el: „Surprinzător, procentual fenomenul nu este deloc amplu: undeva cam 0,6% din totalul persoanelor vaccinate în România. Credeam că e mai mult, dar în realitate nu e. Pe de altă parte, în cifre vorbim despre 7000 de nesimțiți piloși care s-au vaccinat peste rând, practic lăsând 7000 de bolnavi cronici și bătrâni fără aceste vaccinuri primite în timp util”.

Expertul a explicat și care sunt mai exact oamenii care au sărit rândul: „Dintre acești nesimțiți piloși, 7% sunt persoane din cadrul așa-ziselor instituții de forță (armată, securitate, justiție). Dar avem și jurnaliști printre nesimțiții piloși, și funcționari la stat, și alte tepe. Interesant e că vaccinările pe pile, peste rând, sunt concentrate în anumite spitale, într-un centru militar, într-o școală. Ei bine, chiar ăștia trebuie căutați în cel mai mic detaliu, luați la verificat să vedem ce justificări au pentru că au vaccinat peste rând felurite tepe în loc să vaccineze medicii, bătrânii sau bolnavii”.

Nu în ultimul rând, Mixich a atras atenția asupra șefii centrelor de vaccinare în care s-au întâmplat aceste lucruri, spunând că ar trebui sancționați.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter