Verdict OMS: vaccinurile anti-COVID-19, eficiente împotriva tuturor variantelor virusului

De Unica.ro, pe
Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că vaccinurile anti-COVID-19 sunt eficiente împotriva „tuturor variantelor” virusului, după cum arată AFP, citat de News.ro.

Cu toate astea, OMS recomandă evitarea călătoriilor internaționale, din cauza variantei indiene a coronavirusului. „Pandemia nu s-a terminat”, a spus Catherine Smallwood, responsabilă la OMS cu Situațiile de Urgență.

Directorul OMS din Europa, Hans Kluge, a îndemnat la înfruntarea „unei amenințări persistente și a unor incertitudini noi”, făcând referire la varianta depistată în India și alte 50 de țări din regiune.

Noua tulpină a fost depistată și în România, în prezent existând 12 cazuri.Momentan, trei dintre cazuri sunt dintr-un focar din Colonia Bod, județul Brașov, fiind vorba de cetățeni indieni. Restul de nouă cazuri provin dintr-un focar din Popești-Leordeni, județul Ilfov. Este vorba despre 8 cetățeni indieni și un român (contact al unuia dintre indieni). Nu a fost înregistrat vreun deces.

Citește și: Primul cetățean român infectat cu tulpina indiană de coronavirus

Citește și: Tulburarea de stres post-COVID-19, o problemă pentru mulți oameni

Citește și: Un nou vaccin anti-COVID-19 ar putea fi disponibil până la finalul anului

Citește și: Când începe maratonul de vaccinare pentru copii

În Europa, numărul cazurilor noi de coronavirus a scăzut cu 60% în decurs de o lună, de la 1,7 milioane la 685.000.

„Ne îndreptăm în direcţia bună, însă trebuie să rămânem vigilenţi”, a mai zis Kluge, care a subliniat că e posibil ca mobilitatea crescută să ducă la o altă creștere de cazuri. Așadar, relaxarea măsurilor trebuie să coincidă cu intensificarea eforturilor de depistare, urmărire, secvențiere și vaccinare.

„Vaccinurile poate că sunt o lumină la capătul tunelului, însă nu putem să ne lăsăm orbiţi de această lumină”, a avertizat directorul OMS Europa, potrivit Libertatea.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter