Varianta Delta a coronavirusului se răspândește cu rapiditate în Europa

De Unica.ro, pe

Specialiștii în sănătate spun că, deși în Europa număru de cazuri noi de COVID-19 este în scădere, există o creștere simțitoare a cazurilor de infectare cu tulpina Delta a SARS-CoV-2.

În Marea Britanie, situația este deja foarte gravă, deoarece varianta Delta a devenit dominantă deja de mai multe sătptămâni. Conform statisticilor reprezentanților Centrului European pentru controlul și prevenția bolilor (European Center for Disease Prevention and Control- ECDC), între 7 iunie – 21 iunie, varianta Delta a fost responsabilă pentru 95% dintre cazurile pozitive de COVID-19 în Marea Britanie, notează presa internațională.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă: „La sfârşitul lunii august, 9 din 10 cazuri de COVID-19 vor fi cu tulpina Delta“

În plus, dintre cele 514 de persoane internate cu COVID-19 în spitalele britanice, în săptămâna dinaintea datei de 21 iunie, 304 erau nevaccinați.

Tuplina Delta a devenit dominantă și în Rusia și Portugalia. Iar în Germania, proporția cazurilor de infectare cu tulpina Delta s-a dublat în numai o săptămână.

Experții ECDC estimează că varianta Delta va reprezenta 70% dintre cazurile noi de COVID-19 în Europa până la începutul lunii august și 90% până la sfârșitul lunii august. De asemenea, reprezentanții ECDC avertizează că ridicarea măsurilor restrictive ar putea duce la o creștere alarmantă a numărului de cazuri noi în toate grupurile de vârstă.

Foto – pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter