Studiu: varianta britanică de COVID-19 ar avea un grad mai mare de mortalitate

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 01 iulie 2022, 12:18

Un studiu recent arată că varianta britanică de COVID-19 ar avea o rată de mortalitate cu 30%-100% mai mare în comparație cu variantele anterioare.

Studiul a fost efectuat în Marea Britanie și publicat în British Medial Journal. Infecția cu tulpina britanică de SARS-CoV-2 (denumită B.1.1.7) a dus la un număr de 227 de decese pe un eșantion de 54.906 pacienți cu COVID-19, prin comparație cu 141 de decese dintr-un grup de pacienți infectați cu alte variante ale noului coronavirus.

Concluzia cercetătorilor a fost că varianta britanică de COVID-19 prezintă o mortalitate „semnificativ mai mare” prin comparație cu alte variante de coronavirus. Experții britanici consideră că B.1.1.7 este cu 40%-70% mai contagioasă, prin comparație cu celelalte tulpini de coronavirus.

„Coroborat cu capacitatea sa de a se răspândi rapid, acest lucru face din B.1.1.7 o ameninţare care ar trebui luată în serios”, a spus Robert Challen, cercetător la Universitatea Exeter și coautor al studiului, conform Libertatea.

Studiul a fost evaluat și de experți independenți, care au spus că rezultatele vin în completarea dovezilor preliminare care făceau legătura între B.1.1.7 și riscul crescut de deces după infectarea cu COVID-19.

Tulpina britanică de SARS-CoV-2 a fost identificată prima dată în Marea Britanie în septembrie 2020. De atunci, a ajuns în peste 100 de țări, printre care și România.

Foto: 123rf.com

Vezi şi morbiditate și mortalitate – care este deosebirea și cum se calculează!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter