Ce a spus Valeriu Gheorghiță despre medicii care nu cred în vaccinul anti-COVID-19: „Trebuie să răspundă pentru asta”

De Unica.ro, pe

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a spus că medicii anti-vacciniști trebuie să își asume responsabilitatea.

Mai exact, doctorii care nu recomandă pacienților să se vaccineze împotriva COVID-19 trebuie să își asume răspunderea dacă oamenii pățesc ceva, la fel cum un chirurg nu ar recomanda o operație necesară, conform Hotnews.

„Medicul trebuie să-și asume că a recomandat unei persoane să nu se vaccineze și trebuie să răspundă pentru asta”, a spus Valeriu Gheorghiță. „E aceeași situație ca atunci când un chirurg recomandă unui pacient să nu se opereze, iar pacientul respectiv pățește ceva. Medicul trebuie să răspundă pentru decizia pe care a luat-o”.

Citește și: Primul vaccin anti-COVID-19 sub formă de plasture, dezvoltat de o companie britanică

Citește și: Cercetătorii români au creat un test PCR care arată varianta de COVID-19 și stadiul bolii

Citește și: Ce spune INSP despre testele rapide COVID-19 cu salivă: „Nu sunt incluse pe lista testelor rapide recunoscute de statele UE”

Citește și: Cercetător român din Olanda: explicația pentru care Olanda are același număr de cazuri de COVID-19 ca România, deși 85% din populație este vaccinată

Mai mult, Valeriu Gheorghiță a transmis celor care „cred că le știu pe toate” să mai citească și să se documenteze: „Medicul trebuie să-și asume că a recomandat unei persoane să nu se vaccineze și trebuie să răspundă pentru asta. E aceeași situație ca atunci când un chirurg recomandă unui pacient să nu se opereze, iar pacientul respectiv pățește ceva. Medicul trebuie să răspundă pentru decizia pe care a luat-o”.

Acesta a vorbit și despre dezinformarea propagată de anumiți preoți, spunând că ea creează confuzie în rândul populației. La începutul lunii noiembrie, Valeriu Gheorghiță vorbea despre faptul că este imposibil să fie atins țelul de 10 milioane de persoane imunizate anti-COVID-19 până la finalul anului.

„Evident că dacă menţinem acest ritm de vaccinare, de circa 25.000 de persoane noi pe zi, numărul total de persoane pe care îl putem atinge la finalul acestui an ar fi de aproximativ 8,5 milioane – deci mult mai puţin faţă de cât preconizam iniţial -, ceea ce reprezintă aproximativ 50% din populaţia eligibilă peste 12 ani”, a spus el.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter