Situația vaccinării pe orașele din România – București și Cluj, în frunte

De Unica.ro, pe

Vaccinarea în România încă merge foarte lent. În București, rata a depășit 50%, fiind pe locul 1 la nivel național.

Valeriu Gheorghiță, președintele campaniei de vaccinare din România, a spus că București este pe locul 1, iar pe locul 2 Cluj. Ultimele în top sunt Giurgiu și Suceava. „Pot să vă dau o veste bună, în momentul de față la nivelul Bucureștiului s-a depășit rata de acoperire vaccinală de 50% din populația rezidentă eligibilă de peste 12 ani”, a spus Gheorghiță. „Este vorba de un procent de 50,15%. Urmează județul Cluj, care are în momentul de față 46,32%”.

La pol opus se află în județele Giurgiu și Suceava, care au cea mai mică rată de vaccinare. Gheorghiță a precizat, conform Libertatea: „Ca sumarizare, 40% dintre judeţe, incluzând municipiul Bucureşti, au o rată de acoperire vaccinală de peste 30%, aproximativ 55% dintre judeţe au o rată de acoperire vaccinală între 20 şi 30% şi mai sunt două judeţe, Giurgiu şi Suceava, care au o rată de acoperire vaccinală aproape de 20%, în jur de 19,7%”.

Citește și: Șefa Comisiei Europene vorbește despre o „pandemie a nevaccinaților”

Citește și: CNCAV permite acum vaccinarea cu doze diferite de ser anti-COVID-19

Citește și: E oficial: statele Uniunii Europene pot începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19

Citește și: Liderul USR PLUS din Camera Deputaţilor, despre campania de vaccinare: „Suntem ruşinea Europei”

Despre vaccinare a vorbit și premierul Florin Cîțu, care spune că soluția pentru a depăși pandemia nu este un nou lockdown, ci vaccinarea. „Ce vreau să văd este creşterea vaccinării, pentru că e singura soluţie prin care putem să depăşim pandemia. Lockdown-ul n-a ajutat deloc la nimic, doar întârzie lucrurile”, a spus Cîțu.

El a mai adăugat, potrivit Digi24: „Ca să scăpăm de pandemie, trebuie să ne vaccinăm. Este singura soluţie. Avem doze de vaccin, avem tot ce ne trebuie, doar trebuie să ne vaccinăm şi în acelaşi timp am spus că trebuie să menţinem şi economia deschisă. De aceea am luat şi aceste măsuri, cea cu certificatul verde, de a asigura că românii pot să-şi desfăşoare activităţile în siguranţă, că vor să meargă la restaurant, la cinematograf, că vor să meargă la birou, trebuie să fie în siguranţă”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter