Un nou vaccin COVID-19 va fi autorizat în Europa până în luna martie

Vaccinul anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson urmează să fie autorizat în Europa până în martie de către Agenția Europeană a Medicamentului.

Anunțul a fost făcut de Massimo Scaccabarozzi, director la Janssen Italia, o filială a grupului american Johnson & Johnson, după cum arată Reuters, citat de news.ro.

Scaccabarozzi a explicat că vaccinul a fost deja testat pe aproximativ 44.000 de persoane. Ba mai mult, acesta ar proteja inclusiv împotriva variantelor noi de coronavirus, care sunt mai contagioase.

Citește și: Care sunt libertățile care vin odată cu vaccinarea anti COVID-19

Italia va primi 27 de milioane de doze, pentru imunizare fiind necesară doar o doză, spre deosebire de celelalte vaccinuri care sunt disponibile acum în Europa (Pfizer, Moderna, AstraZeneca), așa cum relatează Libertatea.

Eficiența vaccinului de la Johnson & Johnson este de 72% îm Statele Unite ale Americii, potrivit declarațiilor reprezentanților companiei. În schimb, un test mai amplu desfășurat pe trei continente, în care au fost implicați 44.000 de voluntari și care a vizat mai multe variante de SARS-CoV-2, a arătat că vaccinul are o eficiență de până la 66%.

Un avantaj pe care îl aduce noul vaccin prin comparație cu celelalte care sunt deja folosite în Europa este acela că se administrează într-o singură doză și nu trebuie congelat.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter