FDA: vaccinul Johnson & Johnson are o eficiență de 85% împotriva cazurilor grave de COVID-19

De Unica.ro, pe

Cele mai noi date de la Food and Drug Administration (FDA) arată că vaccinul Johnson & Johnson este eficient în proporție de 85% împotriva celor mai grave forme de COVID-19.

FDA a emis o evaluare favorabilă asupra serului, astfel încât noul vaccin poate primi aviz de urgență din partea autorităților americane. Studiile din SUA arată că vaccinul de la Johnson & Johnson are o eficiență de 72% în prevenirea cazurilor medii ale bolii și o eficiență de 85% în prevenirea cazurilor severe, după cum arată Digi24.

La nivel global însă, eficiența împotriva cazurilor moderate până la severe este mai mică, de 66%. Motivul din spatele acestui procent este scăderea eficienței împotriva tulpinii de SARS-CoV-2 care se găsește în Africa de Sud. Acolo, ediciența vaccinului este de 57%.

Citeşte și: La ce restricții vor putea renunța persoanele imunizate împotriva COVID-19 în SUA

Efectele secundare ale vaccinului de la Johnson & Johnson au fost până acum limitate la dureri locale la nivelul brațului, dureri de cap și oboseală. De asemenea, nu au fost raportate cazuri de deces sau cazuri care să necesite internare în spital după 28 de zile.

Spre deosebire de vaccinurile de la Pfizer, Moderna și AstraZeneca, cel de la Johnson & Johnson este administrat într-o singură doză, nu două. Totodată, acesta are nevoie de temperaturi obișnuite de refrigerare.

Acest vaccin ar putea ajunge și în România începând cu luna aprilie, după cum a arătat medicul Valeriu Gheorghiță pentru DigiFM.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter