Top 7 diete bizare. Tu ai încerca aşa ceva?

De Geanina Burlancea, pe

Atunci când lupta cu kilogramele în plus ne dă bătăi de cap, iar dietele tradiţionale nu dau rezultatele aşteptate, suntem tentate să apelăm la cure de slăbire mai puţin obişnuite.
În lista de mai jos vei găsi câteva dintre cele mai ciudate diete, multe dintre ele testate chiar de Madonna, Mariah Carey and co.

Dieta cu un singur aliment

Fie că este vorba despre ouă şi dulciuri, cârnaţi şi bere sau fidelitatea faţă de un anumit tip de fast-food, consumarea unui singur tip de aliment o anumită perioadă pare să dea rezultate rapide aşa cum susţin adepţii acestui regim: 8 kg în 30 de zile sau 13 kg în 4 luni.

Dieta cu ulei de masline şi cu zahăr

Conform inventatorului acestei diete numită Shangri-La,  dacă mănânci ceva gustos, creierul îţi va transmite senzaţia de foame, în schimb dacă mănânci ceva  mai puţin plăcut papilelor gustative,        creierul îţi va da senzaţia de saţietate. Astfel,suntem sfătuite să consumăm una sau două linguri de ulei de măsline extralight între mese,de două ori pe zi. Acelaşi efect de reducere a apetitului o are şi consumarea a 1-3 linguriţe de apă cu zahăr, tot între mese de două ori pe zi.

Dieta cu prăjituri la micul dejun

Să consumi dulciuri dimineaţa este unul dintre cele mai proaste obiceiuri. Touşi cercetătorii israelieni au descoperit în urma testelor efectuate pe subiecţi obezi că dacă ai parte de calorii şi carbohidraţi în prima parte a zilei, ai şansa de a te ţine de regim, de a slăbi şi de a păstra pentru mai mult timp kilogramele pierdute. Explicaţia  este că glucidele consumate dimineaţa taie pofta de ’bunătăţi’ pe parcursul zilei.

Dieta fără miros

Mirosul are un rol foarte important în alimentaţie, de aceea nutriţioniştii recomandă mâncatul cu un clips pe nas(loool), astfel te vei opri atunci când te-ai săturat. Inversul,  să zicem,  acestui regim urmat  de Madonna,  constă în a nu mânca deloc,  ci doar a mirosi preparatele.

Dieta condimentată

Recent s-a descoperit faptul că introducerea condimentelor aromate în alimentaţie face creierul să intre în alertă, grăbind procesul de slăbire. Poţi folosi chimen, scorţişoară, turmenic sau ardei iute la fiecare masă asa cum procedează fostul îngeraş Victoria’s Secret, Gisele Bundchen.

Dieta mov

Mănancă numai fructe şi legume cu coaja mov(struguri, vinete, prune, fructe de pădure, fructe de acai)este sfatul dat de Mariah Carey tuturor celor care vor sa ardă rapid grasimile.Fructele şi legumele închise la culoare conţin mulţi fotonutrienţi, ajută la întărirea sistemului imunitar şi favorizează digestia.

Dieta cu o masă pe zi

Ultimul răcnet în materie de cure de slăbire presupune să nu mănânci nimic timp de mai multe ore poate chiar două zile sau să iei doar micul dejun. Astfel, pe lângă faptul că slăbeşti, se reduce riscul de cancer şi se întăreşte metabolismul, cel puţin aşa susţin susţinătorii acestui nou curent.

Fiind mai puţin uzuale şi reprezentând un pericol pentru sănătate, aceste cure de slăbire nu pot fi urmate fără sfatul medicului sau al unui nutriţionist.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter