Cât costă testul care îți arată dacă ești imun la noul coronavirus și unde îl poți face

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 19 mai 2020, 14:02

Dacă crezi că ai fost infectat cu noul coronavirus și te-ai vindecat între timp, dar nu ai primit un diagnostic, există opțiunea de a afla adevărul cu ajutorul unui simplu test de sânge.

Testele care depistează nivelul de anticorp SARS-CoV-2 din sânge sunt disponibile pentru orice român, în clinicile medicale din toată țara. Acestea nu arată dacă o persoană este infectată la momentul testării, ci dacă a fost infectată în trecut și a dezvoltat anticorpi.

Pentru a face un asemenea test, este nevoie de recoltarea unei probe de sânge dimineața, înainte de micul dejun, rezultatul urmând să fie aflat la 24-48 de ore de la momentul recoltării.

Citește și: Va fi mai scump sau mai ieftin să călătorim după pandemia de COVID-19?

„Prezenţa anticorpilor SARS-Cov-2 sau IgG indică dacă o persoană asimptomatică sau cu simptome ușoare a avut Covid-19 şi a dezvoltat anticorpi, dar şi în ce grad”, a explicat managerul Spitalului Județean din Oradea, Gheorghe Carp, pentru Click. „Ele ajută astfel la identificarea persoanelor care au fost expuse la coronavirus şi au dezvoltat un răspuns imun”.

Prețurile pentru un astfel de test variază de la o clinică la alta. La Synevo costă 95 de lei, la Sanador și Medlife 120 de lei, iar la Regina Maria 280 de lei. Pentru acuratețe, experții recomandă repetarea testului după maxim o lună.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter