Țările în care traficul de false teste negative COVID-19 este în floare

De Unica.ro, pe

Traficul de false teste negative COVID, care se vând cu până la 300 de euro pe bucată, este în floare în marile aeroporturi din Europa, după cum avertizează Europol.

Țările unde traficul este în floare sunt Marea Britanie, Franța, Spania și Olanda, conform news.ro. În Spania și Olanda, certificatele false se vând online sau prin intermediul aplicațiilor de mesagerie privată. Cei care le falsifică profită de obligațiile impuse de tot mai multe țări de a prezenta un test negativ la intrarea în țară.

„Este foarte probabil ca infractori să profite de ocazie pentru a produce şi vinde false certificate de teste covid-19, atât timp cât vor fi menţinute restricţiile de călătorie din cauza pandemiei”, arată Europol. „Dată fiind amploarea mijloacelor tehnologice disponibile, cu imprimante de înaltă calitate şi diverse programe, falsificatorii sunt capabili să producă documente false sau contrafăcute de înaltă calitate”.

În Marea Britanie, un falsificator a fost arestat chiar în Aeroportul Luton. În Franța, în luna noiembrie a anului 2020, în Aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle de lângă Paris au fost arestați șapte oameni care vindeau certificate false cu numele unui laborator real, la prețuri care variau între 150 și 300 de euro, potrivit Libertatea.

„Infractorii, grupările de crimă organizată, profită de ocazie imediat ce aceasta apare,” este avertismentul celor de la Europol. Experții instituției au subliniat totodată că falsificare acestor documente este acum mai facilă ca oricând, ținând cont de tehnologiile care există pe piață.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter