Suedia, vârf de infectări cu COVID-19 la fel de rău ca în primăvară

De Unica.ro, pe
Modelul suedez dă, încă o dată, greș. Suedia se confruntă acum cu un vârf de infectări la fel de rău ca în primăvară, conform Agerpres.

Autoritățile suedeze au început deja să implementeze măsuri mai stricte de combatere a pandemiei, atunci când politica fără mască abordată până atunci s-a dovedit a fi ineficientă și un factor care a contribuit la supraaglomerarea spitalului.

„Din păcate, nivelul de contaminare nu se diminuează, iar acest lucru este foarte îngrijorător”, a explicat directorul sanitar al Stockholmului, Bjorn Eriksson, conform Libertatea. El a ținut să sublinieze și faptul că se pune o „presiune extremă asupra sistemului de sănătate”.

Citește și: Doi angajați la un spital din Alaska, reacții adverse la câteva minute după administrarea vaccinului anti-COVID-19

Eriksson a cerut anularea tuturor acțiunilor care nu sunt urgente, spunând: „Ajunge. Nu merită să ieşi la un pahar după serviciu, să te întâlneşti cu persoane din afara casei tale, să faci cumpărături de Crăciun sau să bei o cafea: consecinţele sunt teribile”.

Datele oficiale arată că numărul morților a ajuns la 7.802, peste 1.800 dintre decese fiind înregistrate din noiembrie. De asemenea, numărul cazurilor noi se apropie de un nou record negativ, de peste 6.000 de cazuri de COVID-19 pe zi.

Până recent, grupările anti-mască au militat puternic în favoarea sistemului abordat de suedezi. Datele oficiale arată însă cât de slab a fost acest sistem în gestionarea pandemiei.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter