Studiu: Vaccinul Pfizer, eficient în proporție de 100% în rândul copiilor

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 01 aprilie 2021, 11:17

Potrivit unui studiu recent, vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania Pfizer s-a dovedit a fi eficient în proporție de 100% și în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Citește gratuit ediția de aprilie a revistei Unica. O găsești AICI

În urma studiului, făcut pe 2.260 de participanţi în Statele Unite, experții în sănătate au observat 18 cazuri infecţii cu virusul SARS-CoV-2 confirmate în grupul placebo şi nu s-au confirmat infecţii în grupul care a primit vaccinul. În plus, efectele secundare au fost în general asemănătoare cu cele observate la adulţi.

Citeşte şi: Studiu: Cei care primesc ambele doze de vaccin nu mai fac COVID-19 și nici nu transmit virusul

Albert Bourla, CEO-ul companiei, susţine că Pfizer urmează să prezinte public noi date de reglementare a medicamentelor „cât mai curând posibil”, potrivit cnbc.com. Albert Bourla dorește ca vaccinul, dezvoltat în parteneriat cu producătorul de medicamente german BioNTech, să fie administrat copiilor din această grupă de vârstă înainte de începerea noului an şcolar.

După anunţul companiei Pfizer, Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că înainte să se treacă la imunizarea copiilor de 12-15 ani, va fi aşteptată decizia Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

„O veste bună vine de la Pfizer. Avem teste care certifică că vaccinul este atât sigur, cât şi eficient pentru copii între 12 şi 15 ani. Înainte să se treacă la vaccinarea copiilor în România vom astepta decizia EMA”, a spus Vlad Voiculescu la finalul şedinţei de Guvern, potrivit Mediafax.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter