Studiu: Suplimentele dietetice care ne ajută să ne ferim de COVID-19

De Unica.ro, pe
Suplimentele dietetice precum Omega-3 sau vitamina D poate contribui la diminuarea riscului infectării cu SARS-CoV-2, mai ales în rândul femeilor, arată un studiu. 

Cercetătorii de la Imperial College din Londra au apelat la 372.720 de utilizatori ai aplicaţiei COVID-19 Symptom Study pentru a afla dacă suplimentele dietetice pot fi asociate unui risc mai scăzut de infectare cu virusul SARS-CoV-2, se arată în studiul publicat în revista British Medical Journal Nutrition Prevention & Health (BMJ).

Între lunile mai şi iulie 2020, 175.652 de utilizatori din Marea Britanie au consumat în mod regulat suplimente dietetice, în timp ce 197.068 nu au luat. Aproximativ două treimi (67%) dintre aceştia erau femei. În total, 23.521 de persoane au avut rezultate pozitive la testele pentru COVID-19, în timp ce testele pentru 349.199 de persoane au fost negative.

Suplimentele dietetice, un aliat împotriva COVID-19, mai ales pentru femei

Citește și: Cum a aflat Cătălin Botezatu că avea cancer. Medicii au crezut că are apendicită

Ce a pus regina Elisabeta a II-a pe sicriul prințului Philip, în semn de iubire

Alexandru Arșinel și soția sa, în spital cu COVID-19 după ce s-au vaccinat

Valentina Pelinel și Cristi Borcea se pregătesc să devină din nou părinți: Ea-l mai vrea pe al 10-lea și gata!

După ce au analizat datele privind vârsta, sexul și greutatea, cercetătorii au constatat că suplimentele dietetice precum probiotice, Omega-3, multivitamine sau de vitamina D ar putea reduce riscul de infectare cu noul coronavirus mai ales în rândul femeilor.

În schimb, studiul a relevat că suplimente precum vitamina C, zincul sau usturoiul nu au contribuit la o scădere a riscului de a face COVID-19, potrivit Libertatea.ro.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter