E oficial: statele Uniunii Europene pot începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19

De Unica.ro, pe

Agenția Europeană pentru Medicamente a transmis joi că, deși continuă să evalueze datele, statele membre ale Uniunii Europene pot începe să se pregătească pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19, după cum arată Reuters, citat de HotNews.

Statelu Uniunii Europene pot începe administrarea celei de-a treia doze, chiar dacă agenția nu a ajuns încă la o decizie finală, ținând cont de ușurința cu care se răspândește tulpina Delta. Oficialii EMA au transmis în acest sens: „Înțelegem foarte bine o astfel de decizie, în actualul context creat de varianta Delta”.

EMA va lua o decizie definitivă în baza datelor analizate în următoarele săptămâni. Oficialii EMA recomandă momentan ca pentru imunizarea cu a treia doză să fie folosit serul anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech, însă se evaluează și posibilitatea folosirii vaccinului produs de Moderna, potrivit Libertatea.

Citește și: Țara în care antivacciniștii refuză să primească sânge de la persoanele vaccinate anti-COVID-19, de teamă să nu se „otrăvească”

Citește și: Șeful Pfizer crede că va fi nevoie de vaccinare anti-COVID-19 anuală

Citește și: Avertismentul medicilor: persoane tinere, nevaccinate și fără comorbidități internate cu COVID-19 la ATI

Experții spun că această doză este recomandată atât pentru persoanele care au avut un răspuns imunitar slab la primele două doze, dar nu numai, conform Digi24. Această doză de suprarapel trebuie administrată la cel puțin șase luni de la a doua doză, pentru persoanele care au cel puțin 16 ani.

În România, o decizie oficială nu s-a luat în acest sens momentan. Cu toate astea, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a spus că hotărârea o va lua în funcție de decizia EMA și că administrarea celei de-a treia doze de vaccin poate începe în luna octombrie.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter