Spitalul românesc cu cea mai mare rată de vindecare de coronavirus

De Bianca Prangate, pe

Până acum, Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a avut cele mai multe vindecări în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus -dar care este explicația?

În timp ce în București, orașul din România cu cele mai multe îmbolnăviri, au fost externați doar 11 pacienți, în Timișoara au fost externați 47. Explicația reprezentanților spitalului din Timișoara o reprezintă conjuncturile favorabile. Aceștia au spus că foarte mulți dintre pacienții tratați au fost tineri, fără alte probleme de sănătate existente.

În plus, schema de tratament folosită – care combină două medicamente antivirale – ar fi mai eficientă decât cea folosită în București. Motivul folosirii de scheme diferite de tratament a fost expus de Ministrul Sănătății, Victor Costache. Acesta a explicat pentru Digi24 că acest lucru se practică în toată lumea cu scopul de a găsi cea mai eficientă combinație de medicamente.

Citește și: Medic: Cum evităm contaminarea prin haine și pantofi cu coronavirus

Medicul infecționist Virgi Musta de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova a explicat, potrivit Digi24:

„În țara noastră nu avem încă o experiență pentru tratamentul acestei patologii. Ne inspirăm din studiile făcute în China și probabil, acum ce se realizează în Italia și încercăm să găsim schemele optime pentru pacienții noștri.

Neexistând un protocol național de tratament, schemele nu diferă foarte mult. Fiecare spital își alege protocolul pe care îl consideră. Noi suntem în permanentă legătură cu domnul profesor Streinu Cercel de la Institutul Balș, care este și coordonatorul nostru. Împreună hotărâm politica terapeutică a pacienților.

[…] Pentru formele asimptomatice și foarte ușoare, noi folosim o anumită schemă de terapie care diferă puțin de ceea se întâmplă în restul țării. Pentru formele severe și cei care necesită TI folosim aceeași schemă.

[…] Experiența noastră arată că după începerea administrării medicamentului în 3 – 5 zile de la administrare s-au negativat. Am așteptat să obținem 2 teste negative consecutive după care am făcut externarea pacienților”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter