Sorin Cîmpeanu, declarații îngrijorătoare: fără teste COVID-19, școala nu începe în siguranță

De Unica.ro, pe

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este de părere că școala nu va putea începe în siguranță atâta timp cât lipsesc testele de depistare COVID-19.

Școala nu va putea începe în condiții de siguranță pentru ciclul primar, din cauza lipsei de teste. Sorin Cîmpeanu este de părere că situația este gravă și îngrijorătoare, după cum a recunoscut într-un interviu cu Digi24.

„Este un lucru foarte grav, îngrijorător”, a explicat Sorin Cîmpeanu. „Noi cerem de la IGSU de multă vreme, pentru că dacă vrem să nu avem pierderi în educație avem nevoie de prezență fizică”.

Ministrul Sănătății a fost întrebat și despre cât de multă încredere are în teste, întrebare la care a răspuns: „ Atâta cât spune Agenția medicamentului că au precizie. Dacă ne raportăm la cele 111 teste pozitive confirmate de PCR, dintr-o multitudine de milioane de teste, apreciez fără să îmi depășesc limitele de competență că au o relevanță scăzută. Încrederea în părinți îmi doresc să fie mai mare, dar am îndoieli că acești părinți au făcut aceste teste și au făcut corect acasă”.

Citește și: Experții OMS: „Este foarte puțin probabil ca Omicron să fie ultima variantă”

Citește și: Un român de 19 ani a inventat o mască revoluționară – își schimbă culoarea când își pierde eficiența

Citește și: Raed Arafat: care sunt excepțiile de la regula purtării măștii în spațiile deschise

Citește și: Emmanuel Macron, mesaj pentru nevaccinați: „Pe cei nevaccinaţi, chiar vreau să-i enervez. Aceasta este strategia”

Miercuri, secretarul de stat Raed Arafat a spus că școlile rămân fără teste de salivă pentru elevi și săptămâna viitoare. Momentan se așteaptă decizia instanței, ținând cont că achiziția privind testele COVID-19 din salivă a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

„Din păcate, am fost anunțați la data de 5 ianuarie (n.red. Guvernul a revenit cu o erată, după ce inițial Raed Arafat declarase că contestația a fost făcută pe 5 decembrie) de către Oficiul Național de Achiziții Centralizate că achiziția privind testele Covid din salivă pentru școli a fost contestată la CNSC de către una din firmele participante”, a spus Raed Arafat.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter