Slovacia şi Republica Cehă vor intra din nou în stare de urgență

De Unica.ro, pe
Slovacia şi Republica Cehă au anunțat că vor să se întoarcă la starea de urgență după ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut. 

După ce Israelul a intrat din nou în carantină totală, Slovacia și Republica Cehă au anunțat că vor să declare pentru a doua oară stare de urgență. Premierii ambelor țări au dezvăluit că vor fi impuse măsuri stricte pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Slovacia şi Republica Cehă, din nou în stare de urgență

“Situaţia este extrem de gravă şi consider că trebuie să adoptăm măsuri foarte radicale şi foarte îndrăzneţe”, a declarat premierul slovac Igor Matovic.

“Secundele noastre de azi înseamnă ani de viață pentru alții. Trebuie să fim responsabili și solidari”, a transmis și președintele Slovaciei, Zuzana Caputova.

Citește și: România, țara din Europa cu cea mai mare rată a deceselor provocate de COVID-19

De la 1 octombrie este posibil ca în Slovacia să fie din nou interzise evenimentele sportive, culturale și serviciile religioase. Căsătoriile şi înmormântările ar putea fi autorizate numai dacă toţi participanţii au un test COVID-19 negativ, potrivit Digi24.

Restaurantele, barurile şi cafenelele, unde portul măștii este deja obligatoriu, ca în orice alt spațiu public închis, s-ar putea închide de la orele 22.00. De asemenea, persoanele care nu locuiesc împreună şi doresc să se apropie la mai puţin de 2 metri, în exterior, vor fi obligate să poarte mască.

Citește online gratuit numărul de octombrie al revistei Unica

În Slovacia, țară cu 5,4 milioane de locuitori, au fost înregistrate 9.343 de cazuri COVID-19, dintre care 44 de decese. La finalul săptămânii trecute numărul contaminărilor zilnice a atins cifra record de 552.

Și premierul ceh, Andrej Babis, a anunţat o reuniune extraordinară a guvernului său miercuri pentru a aproba starea de urgenţă.

În Cehia, ţară cu 10,7 milioane de locuitori, numărul persoanelor infectate a ajuns la 65.883, dintre care 618 decese.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter