Cum slăbeşti 5 kilograme în 10 zile

De Erika Chivu, pe

Nu e sănătos, dar uneori e nevoie să slăbeşti mult şi repede. Dacă te aşteaptă o vacanţă la plajă sau o petrecere importantă la care trebuie să arăţi bine poţi să slăbeşti…
… cinci kilograme în zece zile. Ai nevoie doar de câteva idei şi de multă voinţă.

Renunţă la caloriile inutile

Mare parte din caloriile pe care le consumă un om normal provin din alimente total inutile, lipsite de nutrienţi, dar cu gust plăcut: dulciuri, pâine albă, zahăr, produse de patiserie, cartofi prăjiţi, fast-food etc. Nu poţi slăbi mult şi repede decât dacă renunţi la toate aceste produse. Nu ai voie să nic să bei alcool, sucuri, energizante.

Cât mai multe legume

În schimb, ai voie să-ţi faci plinul cu legume în fiecare zi: roşii, castraveţi, salată verde, spanac, orice leguma îţi place cu siguranţă îţi va face bine. La începutul fiecarei mese mănâncă legume până când te saturi şi abia apoi gândeşte-te dacă mai e nevoie să mănânci şi altceva. Legumele pot fi consumate şi sub formă de sucuri, eventual în combinaţie cu fructe. Desigur, sunt excluse fasolea uscată şi cartofii.

Supă la fiecare masă

Te-ai săturat de legumele crude? Supa nu are chiar atât de multe vitamine, dar este utilă în cura de slăbire. Prepară o supă din legume, fără carne şi mănâncă de câte ori îţi e foame. O porţie de supă are un volum mare, deci îţi taie foamea, în schimb caloriile sunt puţine dacă nu pui carne, cartofi, orez sau făinoase. Poţi să încerci faimoasa supă de varză.

Fără carbohidraţi

Puţine sunt cele care au atâtă voinţă încât să mănânce numai supă. Dacă nu te numeri printre norocoase, nu e nevoie să te chinui. Poţi mânca şi alte alimente, numai să te fereşti de carbohidraţi, adică orice fel de făinoase, de la pâine până la orez. Încearcă să-ţi potoleşti foamea cu iaurt, ouă, carne, brânză, totul pregătit cât mai dietetic, fără prăjeli.

Mese mici şi dese

Ideal ar fi să mănânci legume, sub orice formă, de câte ori simţi nevoia. Astfel înveţi să ţii sub control foamea. Dacă trec câteva ore bune fără să mănânci, când vei avea mâncare în faţă vei vedea că ţi-e greu să te mai opreşti. Indiferent că mănânci legume, supe, carne la grătar sau alte alimente dietetice, ar trebui să mănânci cam la trei ore câte o porţie mică.

Cât mai multă apă

Între mese sau atunci când nu ai la îndemână alimente dietetice îţi poţi potoli foamea cu apă. Un pahar de apă îţi taie foamea doar pentru câteva minute ce-i drept, dar important este că apa nu are calorii. Şi în plus ajută la eliminarea toxinelor.

Dieta de detoxifiere

În primele câteva zile ale curei de slăbire poţi încerca o detoxifiere, prin diverse metode. O idee ar fi să înlocuieşti toate mesele cu sucuri din legume şi fructe. Între mese poţi să bei apă cu lămâie. Dacă începi dieta cu două sau trei zile de sucuri, ai toate şansele să slăbeşti atât cât îţi doresti până la final.

Sport în fiecare zi

Depozitele de grăsime sunt de fapt depozite de energie, deci ca să scapi de ele trebuie să consumi energie cât mai multă, iar asta nu o poţi face decât prin activităţi fizice. Foloseşte fiecare ocazie de a face mişcare, chiar dacă asta înseamnă să urci scări, să îngrijeşti o grădină, să mergi pe jos la serviciu. Dacă timpul îţi permite să faci jogging sau un alt sport la fel de solicitant, e cu atât mai bine.

Fără stres

Ca să poţi urma o dietă drastică trebuie să-ţi alegi bine momentul. Nu o vei putea ţine într-o perioadă stresantă, plină de deadline-uri la servicu sau plină cu motive de sărbătorit, acasă. Când o ţii din petrecere în petrecere vei fi foarte tentată să guşti din prăjituri şi cocktail-uri, iar când eşti stresată vei avea tendinţa să te „odihneşti” mâncând. În timpul dietei, caută-ţi activităţi plăcute care să te menţină ocupată şi să-ţi ia gândul de la mâncare.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter