Slăbește cu dieta cu pește. Poți da jos rapid 4 kilograme

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Miercuri, 01 februarie 2023, 14:02
Dieta cu pește este cea mai bună opțiune atunci când vrei să slăbești rapid câteva kilograme, deoarece aceasta are la bază un regim alimentar sănătos, puține restricții și, în plus, este foarte gustoasă.

Dieta cu pește te ajută să dai jos aproximativ 4 kilograme într-o singură săptămână și, totodată, îți susține puternic și sănătatea. Peștele ar trebui să devină un aliment de bază în meniu, deoarece acesta este bogat în acizi grași Omega-3 care contribuie remarcabil la scăderea colesterolului și, implicit, la îmbunătățirea circulației sangvine, protejând semnificativ sistemul cardiovascular, dar și sistemul nervos.

Ce pește este bun pentru dietă

Peștele este recomandat, în general, în diete deoarece carnea sa are un aport caloric mult mai mic decât alte tipuri de carne, inclusiv față de carnea de pui, însă continuă să-și mențină un aport proteic considerabil, aspect care ajută la mărirea masei musculare și la topirea stratului adipos. În plus, peștele induce rapid senzația de sațietate și, prin urmare, vei mânca mai puțin. Însă, nu orice pește este bun în dietă. Se recomandă a se consuma cu precădere pește de apă dulce, acesta fiind mai slab, și mai rar pește de ocean. Astfel, se poate consuma fără probleme păstrăvul, tonul, hamsia, heringul, șalaul, sardinele, pangasiusul, dar și fructele de mare, scrumbia și creveții. Cu moderație se poate introduce în dietă și macroul și somonul, de maxim două ori pe săptămână, în porții mici. Trebuie evitat, oricât de gustos ar fi, crapul deoarece este un pește foarte gras, dar și conservele de pește și peștele afumat. De asemenea, peștele se va consuma fiert, la abur, la grătar sau la cuptor, niciodată prăjit.

Dacă îți place macroul afumat poți face o delicioasă pasta de peste!

Cum se ține dieta cu pește

Dieta cu pește este foarte ușor de urmat și nu impune restricții alimentare severe. La micul dejun, pe lângă cafea sau ceai, neîndulcite, în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte, se consumă un iaurt degresat sau chefir și, cel mult, două felii de pâine integrală. La prânz se consumă porția de pește preferat alături de legume pregătite la abur, fierte, coapte, la grătar sau la cuptor, însă fără (prea mult) ulei. Se poate schimba garnitura cu o salată verde sau o salată de legume crude. Cina trebuie să fie constituită din salate, rețetele pot diferi de la o zi la alta, însă trebuie să aibă la bază brânză degresată de vaci. Gustările dintre mese constau într-un fruct, de preferat măr sau portocală, sau într-un iaurt degresat.

Dieta cu pește: reguli suplimentare de urmat

Vei reuși să accelerezi procesul de pierdere a kilogramelor în plus dacă vei urma niște reguli suplimentare, reguli care dau rezultate notabile în orice tip de dietă. Este important să ai 5 mese pe zi, dintre care 3 principale și 2 gustări. De asemenea, este necesar să se mențină un nivel optim de hidratare a organismului pe parcursul dietei cu pește (și nu numai). Consumă minim 2 litri de lichide, însă lichidele trebuie să fie apă sau ceaiuri neîndulcite și nu sucuri din comerț sau sucuri de fructe, chiar dacă sunt preparate acasă. Dacă ți-e poftă de un fresh, înlocuiește o gustare, de preferat cea de dimineață, cu acest suc, dar renunță la fructul pe care-l aveai programat în meniu. Nu sări niciodată peste micul dejun și ia cina cu minim 3 ore înainte de a merge la somn. Pe de altă parte, încearcă să faci mișcare fizică minim 30 de minute în fiecare zi, chiar dacă este vorba de o plimbare în mers rapid prin parc și nu face niciodată sport pe stomacul gol. Nu vei arde calorii din depozitele de grăsime, ci vei arde calorii din masa musculară.

Citește și – Dieta cu cartofi te poate ajuta să ai o siluetă perfectă

Citește șiCare este cea mai bună dietă de slăbit

Sursă foto: Shutterstock

Încearcă o rețetă de macrou la cuptor

Vezi și care este dieta de slăbit în funcție de vârstă

Afla si ce inseamna dieta keto si care este meniul recomandat

Vezi și ce rețete delicioase poți face cu pește la conservă

Vezi și ce este batogul şi cum se prepară

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter