Secrete din mare

De Unica.ro, pe

În sfârşit, eşti la mare. Profită cât mai mult de timpul petrecut aici şi nu te rezuma doar la statul la soare!
Apa mării şi algele marine fac minuni pentru pielea ta şi vei fi surprinsă de îngrijirea specială pe care acestea ţi-o pot oferi.

Ten fără riduri, pentru mai mult timp

Îţi doreşti o îngrijire cu adevărat eficientă pentru tenul matur? Cremele pe bază de alge marine asigură hidratare completă şi au capacitatea de a proteja pielea împotriva îmbătrânirii şi apariţiei ridurilor. Mai mult decât atât, extractul de alge activează circulaţia sângelui, aşa că este bine să foloseşti periodic o mască bazată pe acest ingredient-minune.

Dar te poţi bucura de îngrijirea acestuia şi la tine acasă, preparând următoarea mască uşoară: amestecă puţină pudră de alge cu apă, întinde pasta pe faţă şi las-o 15 minute să acţioneze.

La final, îndepărtează cu apă călduţă. Tenul tău va căpăta  strălucire naturală şi multă prospeţime.

Minunile algelor

Bogate în minerale şi vitamine, algele adună în ele toată „puterea” mării. Au un rol important în detoxifierea organismului, ajută la eliminarea apei din ţesuturi şi la întărirea acestora, au capacitatea de a tonifia pielea şi luptă eficient împotriva celulitei. Datorită acestor multiple beneficii, algele reprezintă adesea ingredientul principal din produsele destinate îngrijirii pielii.

Ritual pentru un corp perfect

Păstrează-ţi pielea frumosă şi fină, aplicând imediat după baie, cât porii sunt deschişi, o cremă de corp pe bază de alge marine. Aceasta acţionează eficient şi în profunzime, întărind ţesuturile şi îngrijind epiderma. Unele alge au capacitatea de a diminua vizibil celulita şi de a îmbunătăţi aspectul pielii.

Pentru un tratament cu adevărat eficient, apelează la împachetările cu pudră de alge. Procedura este următoarea: umezeşti coapsele, fesele, abdomenul sau alte zone afectate de celulită, apoi pui pudra în locurile respective şi împachetezi zona cu folie de plastic. Relaxează-te o jumătate de oră, timp în care căldura degajată va mări acţiunea mineralelor aflate în alge.

Baie pentru trup şi suflet

Ce-ar fi să te bucuri de o îngrijire specială, asemeni celor oferite de saloanele profesioniste, chiar la tine acasă? Din ce în ce mai populare, algele marine şi apa de mare tonifiază pielea şi întăresc ţesuturile mai bine decât orice altceva. Alungă oboseala şi relaxează-te la sfârşitul zilei cu o baie specială: umple cada cu apă caldă şi dizolvă apoi un pumn de sare de mare. Pentru 30 de minute, stai în această apă, apoi foloseşte pentru eliminarea celulelor moarte un gel exfoliant, cu extracte din mare. Nu i aşa că pielea ta e mult mai suplă şi strălucitoare, iar tu te simţi plină de energie?  

Mizează pe o alimentaţie sănătoasă

În nutriţie, algele joacă un rol foarte important, datorită conţinutului ridicat de iod, magneziu, vitamine, unele conţinând chiar mai multă vitamina C decât citricele.
În plus, au rol în întărirea sistemului imunitar şi apără organismul împotriva razelor
ultraviolete.

Include-le în programul tău de îngrijire

Alege şi tu din multitudinea de produse pe bază de alge sau extracte din mare existente pe piaţă. Fie că sunt destinate îngrijirii tenului sau pielii, fie că sunt produse special create pentru păr, fie că sunt folosite pentru tratarea celulitei,toate îţi oferă îngrijire delicată, dar eficientă, iar rezultatele nu se lasă aşteptate.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter