Candidoza vaginală pe timpul verii. Cum să o previi

De Erika Chivu, pe

Din cauza căldurii şi transpiraţiei, candida „îşi face de cap” mai ales vara. Vezi ce trebuie să faci ca să previi o nouă „criză” de candidoză şi să te bucuri de vacanţă.
Dacă ai şi tu probleme din cauza candidozei, în perioada verii trebuie să iei măsuri suplimentare ca să previi instalarea infecţiei. Iată ce trebuie să faci ca să te poţi bucura de vacanţă fără simptomele neplăcute ale candidozei.

Umezeala favorizează candidoza vaginală

Candida, ciuperca ce produce candidoza, se dezvoltă bine în mediile umede şi calde. Aşa că va trebui să eviţi umezeala purtând lenjerie de bumbac pe care să o schimbi cât mai des. De câte ori e posibil, renunţă la slip – mai ales noaptea – şi schimbă cât mai repede hainele ude, de exemplu pantalonii de sport sau costumul de baie. Absorbantele zilnice nu numai că nu sunt necesare, dar favorizează şi umezeala în zona intimă.

Antibioticele duc la candidoză vaginală

Din fericire, vara ne îmbolnăvim mai rar. Chiar şi aşa, e bine să eviţi pe cât posibil tratamentul cu antibiotice. Acestea se iau numai pentru infecţiile bacteriene şi numai la recomandarea medicului. Când primeşti reţeta de antibiotice va trebui să ceri şi un antimicotic, care previne dezvoltarea candidei. De asemenea, respectă întocmai recomandările medicului privind doza de antibiotice şi durata tratamentului.

Renunţă la „chimicale” care nu sunt necesare

Un săpun cât mai blând este singurul produs de care ai nevoie pentru igiena intimă. Celelalte produse – spray-uri intime, şerveţele umede şi chiar lubrifianţii – nu numai că nu sunt necesare, dar pot să distrugă flora vaginală normală, deschizând calea unei candidoze.

Ce dietă previne candidoza

Această dietă te ajută să eviţi „crizele” de candidoză, dar este şi sănătoasă, putând să te scape de kilogramele în plus. Candida se hrăneşte cu zahăr, aşa că primul lucru pe care trebuie să-l faci este să eviţi dulciurile, sucurile şi produsele din făină albă. Consumă, în schimb, iaurt cu probiotice, legume, fructe, carne slabă, peşte şi cât mai mult usturoi, care are proprietăţi antifungice.
Citeşte mai multe despre dieta împotriva candidozei!

Suplimentele cu probiotice previn candidoza

Dacă ai mai multe candidoze pe an, poate că nu ar fi rău să încerci un supliment cu probiotice. Caută un produs care să conţină lactobacili. Aceste bacterii contribuie la producţia de acid lactic, care păstrează pH-ul vaginului scăzut, astfel încât să nu se poată dezolvat candida.
Dacă ai făcut deja candidoza, vezi ce remedii poţi să încerci!

Scapă de stres!

Nu în ultimul timp caută să eviţi stresul şi odihneşte-te suficient. În ziua de azi, stresul este principalul inamic al imunităţii, iar un sistem imunitar slăbit înseamnă mai multe candidoze.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter