România, pe locul 7 în topul vaccinărilor anti-COVID-19 la nivel mondial

De Unica.ro, pe
România se află, la două luni de la demararea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, pe locul 7 la nivel mondial pentru persoanele vaccinate cu ambele doze.

Informația a fost oferită de Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea (CNCAV) anti-COVID-19 pe Facebook. La nivel european, România se află pe locul 2 cu privire la numărul de persoane vaccinate cu ambele doze. Totodată, România ocupă locul 6 în UE pentru totalul de doze administrate, dozele administrate raportat la 100 de persoane și media dozelor administrate zilnic (anume 29.526 doze).

„Vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie”, mai arată CNCAV. „Mai mult de 225 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 100 de țări, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, fiind utilizate 6,07 milioane de doze pe zi la nivel global”.

Citește și: La ce restricții vor putea renunța persoanele imunizate împotriva COVID-19 în SUA

Campania de vaccinare a început în România în data de 27 decembrie 2020. De atunci, cel mai recent bilanț arată că au fost imunizate 872.361 de persoane (dintre care 257.814 au fost vaccinate cu o doză, iar 614.547 cu ambele doze), potrivit Libertatea.

Cea mai recentă estimare realizată de Bloomberg arată că peste 225 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 100 de țări. La nivel gobal, se folosesc aproximativ 6,07 milioane de doze de vaccin pe zi.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter