Cum îţi revii după excesele de Sărbători

De Erika Chivu, pe

Chiar dacă ţi-ai promis să nu faci excese de niciun fel, cu siguranţă ai exagerat puţin, fie cu mâncarea, fie cu alcoolul, stresul sau nopţile nedormite. Iată cum poţi să îţi revii rapid.

Pauză pentru sistemul digestiv

Dacă ai mâncat prea mult de sărbători, probabil că eşti tentată să compensezi prin înfometare, ceea ce este greşit pentru că ar fi un nou stres pentru corpul tău. Acordă un răgaz pentru refacere sistemului digestiv, luând mese dese şi uşoare, cu alimente uşor de digerat – lactate slabe, supe, ciorbe, carne slabă, peşte. Evită condimentele iuţi, grăsimile şi nu face combinaţii greu de digerat, de exemplu carne cu pâine. Află cum să slăbeşti cu combinaţii sănătoase de alimente!

Hidratare pentru energie şi stare de bine

În această perioadă ai nevoie mai mult ca oricând de cei doi litri de apă recomandaţi pe zi. Poţi bea şi ceai sau sucuri naturale, important este să îţi asiguri un nivel optim de hidratare, care ajută foarte mult la refacerea după orice fel de exces.

Plimbări lungi

Nici cu efortul fizic nu trebuie să exagerezi, chiar dacă ai de dat jos câteva kilograme. Începe cu plimbări relaxante în parc, mai ales că vremea o permite încă. Bucură-te de soare, de mişcare uşoară, de compania celor dragi şi abia peste câteva zile gândeşte-te la exerciţiile istovitoare. Citeşte mai multe despre mersul pe jos ca exerciţiu!

Odihnă suficientă

Bineînţeles, dacă ai pierdut nopţile în timpul vacanţei, acum trebuie să recuperezi prin multă odihnă. Caută să-ţi reiei programul normal de somn, căci oboseala acumulată se va resimţi în starea ta fizică şi psihică.

Tehnici antistres

Sărbătorile sunt mai mult stresante decât plăcute pentur mulţi din noi. Dacă şi tu te afli în această categorie, scapă rapid de stresul acumulat înainte să se adauge şi cel de la serviciu. Băi fierbinţi, plimbări, lectură, filme… orice activitate care te relaxează este permisă. Chiar şi shoppingul dacă tu îl consideri relaxant.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter