Ce restricții iau țările UE împotriva noii tulpini de coronavirus când România relaxează măsurile

De Unica.ro, pe
Restricțiile împotriva pandemiei de COVID-19 și a noii tulpini de coronavirus sunt tot mai stricte în Uniunea Europeană, însă în București, măsurile de protecție urmează să fie relaxate.

Relaxarea măsurilor începe de astăzi și ar putea continua cu redeschirea școlilor, în data de 8 februarie. Acest lucru se întâmplă în contextul în care noua tulpină de COVID-19, care este mai contagioasă, a ajuns inclusiv în România.

În București, relaxarea restricțiilor a fost justificată de faptul că incidența cazurilor a scăzut sub trei la mia de locuitori pentru prima dată în patru luni. Astfel, se deschid teatrele, cinematografele, sălilor de jocuri de noroc și restaurantele de interior, cu capacitate redusă la 30%.

Citeşte și: Smartwatch-urile ar putea depista infecția cu coronavirus înainte de simptome

Autoritățile deja discută despre redeschiderea școlilor în data de 8 februarie, la trei săptămâni de la lansarea celei de-a doua etape de vaccinare, în cadrul căreia sunt vaccinați și profesorii. Decizia finală în acest sens urmează să fie anunțată în data de 2 februarie, conform Libertatea.

Relaxările se contrazic însă cu ceea ce se întâmplă în restul Europei. În Germania, Angela Merkel a impus obligativitatea măștilor chirurgicale și de tip FFP2 (renunțând la măștile din material textil). O măsură asemănătoare ar putea fi luată și de Emmanuel Macron în Franța. În Austria și în landul Bavaria, în magazine și în transportul public sunt obligatorii măștile de tip FFP2.

Deși noua mutație a virusului nu generează o formă mai gravă a bolii COVID-19, aceasta este cu 70% mai contagioasă, conform premierului Marii Britanii, Boris Johnson, în baza datelor de la Colegiul Imperial din Londra.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter