8 remedii simple şi la îndemână pentru răceală şi gripă

De Erika Chivu, pe Ultimul update Vineri, 31 iulie 2020, 15:35

Când toată lumea petrecere, o răceală e ultimul lucru de care ai nevoie. Iată câteva lecuri simple şi la îndemână care te pot ajuta să suporţi mai uşor simptomele de răceală sau gripă.

Odihna, cea mai importantă

În această perioadă sigur nu ai timp să te odihneşti, dar dacă eşti răcită va trebui să amâni un pic treburile. Odihna este cel mai bun medicament pentru răceală sau gripă. Aşază-te în pat, înveleşte-te bine şi stai aşa măcar câteva ore pe zi. Astfel îi dai organismului tău ocazia să lupte cu răceala.

Lasă febra să-şi urmeze cursul

Dacă tot stai în pat, încearcă să suporţi un pic şi febra. Chiar dacă nu e prea confortabil, trebuie să ştii că o febră moderată provocată de răceală nu îţi face rău. Ba, din contră, ea este modul prin care corpul tău luptă cu infecţia virală. Totuşi, dacă ai o febră peste 40 de grade Celsius, care nu trece cu un antitermic uşor, va trebui să consulţi medicul.

Gargară cu apă sărată

La noi nu este un elac foarte cunoscut, dar merită încercat dacă ai dureri în gât. De patru ori pe zi, fă gargară cu puţină apă călduţă în care ai pus o lingură de sare. Gâtul rămâne bine hidratat şi în plus, sarea este antimicrobiană. Un leac la fel de eficient ca şi pastilele naturiste de supt.

Unguent mentolat pe piept şi nas

Unge-ţi pieptul şi buza superioră, în dreptul nasului, cu un unguent uşor mentolat. Mirosul îţi desfundă nările, iar mentolul calmează usturimile şi iritaţiile provocate de ştergerea repetată a nasului.

Apă sărată pentru nasul înfundat

Ca să respiri mai uşor, atunci când nu ai la îndemână un produs pentru curăţarea nasului, foloseşte o soluţie din 250 grame apă călduţă, un sfert de lingurţă de sare şi un sfert de linguriţă de bicarbonat de sodiu. Poţi folosi o seringă pentru a-ţi pune câteva picături de soluţie în fiecare nară, după care sufli nasul. Dacă ai la îndemână, poţi folosi şi ser fiziologic.

Aburi pentru respiraţie mai uşoară

Tot ca să desfunzi rapid nasul, foloseşte puterea aburilor. Fie intri in baie, închizi uşa şi dai drumul la duş până se umple camera cu aburi, fie pui apă la fiert într-o oală cu gura largă şi apoi ţii capul deasupra ei, acoperit cu un prosop.
Află şi care sunt diferenţele între răceala şi gripă!

Băutură relaxantă pentru seară

Amestecă o cană de ceai din plante cu o lingură de miere, două degete de whiskey sau altă băutură spirtoasă şi puţin suc de lămâie. Este o băutură pentru seară care te relaxează, desfundă nasul şi calmeză durerea de gât. Dar ai grijă să nu consumi mai mult de una pentru că alcoolul în exces slăbeşte organismul.

Iată cum faci ceai de lamaie pentru a ameliora simptomele răcelii.

Supă de pui

Nu subestima puterea unui bol cu supă de pui. Calmează inflamaţia, alungă durerea de gât şi desfundă nasul dacă o bei caldă. Te ajută să te hidratezi şi ţine foarte bine de foame.
Vezi cum poţi să previi răceala şi gripa!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter