Iași: O femeie cu COVID-19, care se trata singură crezând că are gripă, a murit în timp ce făcea cumpărături

De Unica.ro, pe

O femeie în vârstă de 38 de ani, din Iași, care avea COVID-19 și nu era vaccinate, a decedat în timp ce se afla într-un magazin la cumpărături.

Femeia se tratase acasă, singură, fără a cere sfatul vreunui medic, crezând că are gripă, iar când a ajuns în magazin, i s-a făcut brusc rău și a intrat în stop cardio-respirator. Femeia nu avea comorbidități. Soțul femeii a spus că ea lua medicamente pentru gripă de 10 zile. Medicii care au ajuns la magazin de urgență nu i-au mai putut salva viața.

Citeşte şi: Experiențele unui tânăr cu COVID-19 la ATI: „Cei care intră la ATI lasă totul. Acolo, te dezbracă, îți pun pampers, îți pun branule și cateter”

„A fost evaluată iniţial de un echipaj al ambulanţei cu un asistent, iar saturaţia de oxigen era de 20 la sută. Când a ajuns şi echipajul SMURD, se afla în stop. S-a efectuat resuscitare, iar activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute. A ajuns apoi în UPU, iar testul antigen rapid era pozitiv. S-a suspicionat o embolie pulmonară, ca şi complicaţie a COVID-19. S-a făcut resuscitare îndelungată, dar din păcate nu a răspuns la manevrele de resuscitare. A fost confirmat şi testul PCR”, a declarat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, potrivit spynews.ro.

Citeşte şi: Un preot din Alba Iulia ar fi ținut mai multe slujbe la biserică, deși avea COVID-19

Medicii au tras un semanl de alarmă referitor la acest caz, atenționând că boala poate ucide și pacienții tineri, nevaccinați.

„Familia a fost înmărmurită şi desigur echipa medicală a fost extrem de îndurerată. Este un caz clar de COVID 19 care omoară un pacient tânăr, de 38 de ani, nevaccinat, care a rămas acasă şi s-a tratat singur pentru o simplă gripă”, a mai declarat medicul Diana Cimpoeşu.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter