Gripa spaniolă din 1918. Imagini tulburătoare din vremea pandemiei care a izbucnit la începutul lunii martie

De Unica.ro, pe
VIDEO

Pandemia de gripă spaniolă, care se pare că a izbucnit în Primul Război Mondial, la începutul lunii martie 1918, este considerată una dintre cele mai mari tragedii ale secolului 20. Estimările arată că în decurs de aproximativ doi ani, virusul a ucis cel puţin 50 de milioane şi poate chiar aproape 100 de milioane de oameni, adică între 2,5% şi 5% din populaţia lumii de la acea vreme.

Citește online gratuit numărul de martie al revistei Unica

Gripa spaniolă din 1918 a ucis un sfert din populația lumii

Se crede că au fost infectaţi aproape 500 de milioane de oameni, un sfert din populaţia întregii planete. Gripa spaniolă a traversat lumea în 3 valuri, dintre care al doilea, din toamna anului 1918, a fost cel mai sever. Cercetătorii în domeniul virusologiei cred că „gripa spaniolă” era, la origine, o gripă aviară. Ultimele îmbolnăviri au fost înregistrat în martie 1920.

Unul dintre aspectele cele mai tragice ale acestei pandemii de gripă spaniolă a fost că multe dintre victime au fost persoane tinere și sănătoase. Vârful mortalităţii s-a înregistrat la persoanele aflate în jurul vârstei de 28 de ani.

Citește și: Cum a schimbat COVID-19 întreaga lume. Imagini impresionante

Ca și în cazul pandemiei de COVID-19, printre măsurile sanitare impuse s-au numărat: distanțarea socială, purtarea măștilor de protecție, închiderea școlilor și a magazinelor, interzicerea adunărilor mari.

În de mai sus vă prezentăm realitatea acelor vremuri, surprinsă într-o serie de imagini tulburătoare.

Sursă foto: Profimedia

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter