Medic: „Măsurile de protecție împotriva COVID-19 ne vor feri și de gripa sezonieră”

De Unica.ro, pe

Managerul spitalului Victor Babeș din București, Emilian Imbri, spune că măsurile de protecție împotriva îmbonăvirii de COVID-19 vor fi extrem de utile în a ne feri și de alte boli infecțioase precum hepatita, diareea sau gripa sezonieră.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „După începerea școlilor, măștile de protecție vor trebui purtate și în casă”

Se pare că măsurile care ne-au intrat deja în reflex de la începutul pandemiei, cum sunt spălatul pe mâini, purtarea măștii de protecție și distanțarea socială, ne vor ajuta să fim mai puțin expuși infectării cu diferite bacterii și virusuri.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

„Toți știm clar că în sezonul rece apar gripele și le trecem împreună în fiecare an. Gripele sezoniere sunt la fel de păcătoase, produc simptome urâte și produc și mortalitate. Măsurile de precauție pe care fiecare om începe să le ia de teama COVID-19 vor ajuta – spălatul pe mâini, masca, nu ne mai îmbrățișăm –, vor duce la o scădere a transmiterii celorlalte boli de care ne feream mai puțin, că nu ne păsa: hepatită, diaree, gripă. Dacă vom păstra modul de a ne feri, s-ar putea ca gripa să nu mai dea buluc peste noi”, a explicat Emilian Imbri, potrivit digi24.ro.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter