Recomandare OMS pentru măștile textile: să aibă trei straturi de protecție și să nu aibă valvă

De Unica.ro, pe
Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca măștile de protecție din material textil să aibă trei straturi de protecție și să nu aibă valvă de aerisire, conform EFE, citat de Agerpres.

OMS arată că stratul interior, care intră în contact cu pielea, trebuie să fie din bumbac absorbant. Al doilea trebuie să fie din polipropilenă, iar cel exterior poate fi din același material sau din poliester rezistent la umezeală.

Recomandările au apărut în raportul epidemiologic săptămânal de la OMS. De asemenea, OMS arată că trebuie luat în calcul și cât de bine acoperă măștile fața – nu doar gura și nasul, ci și bărbia, pentru a nu rămâne spații descoperite.

Citește și: Avertisment OMS: aeroporturile nu trebuie să impună călătorilor să fie vaccinați împotriva COVID-19

„Acest tip de măşti, care nu sunt medicale şi sunt reutilizabile, trebuie păstrate în pungi de plastic sau în ambalaje sigure înainte şi după folosire şi spălate cu săpun sau detergent, preferabil la 60 de grade”, arată raportul, potrivit Libertatea. „Cu toate acestea, pot fi spălate doar cu săpun şi apă caldă, dar OMS recomandă ca măştile să fie lăsate în apă fierbinte timp de un minut”.

O altă recomandare este evitarea de a folosi două măști de pânză în același timp, întrucât acest lucru ar putea îngreuna respirația.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter