Imagini devastatoare: cum arată activitatea la urgențe după ce au crescut cazurile de COVID-19

De Unica.ro, pe
Secretarul de stat Raed Arafat a publicat pe Facebook un clip video în care arată situația într-o unitate de primiri urgențe.

Acesta a publicat clipul în contextul în care numărul de cazuri de COVID-19 este în creștere. Imaginile din clip sunt impresionante, iar Raed Arafat îndeamnă oamenii să distribuie clipul video, astfel încât să fie văzut de tot mai mulți oameni și lumea să înțeleagă care este realitatea de a fi cadru medical sau pacient în prezent în România.

„Acest scurt film vă arată situația reală din interiorul sistemului medical, la nivelul unităților de primiri urgențe”, a scris Raed Arafat pe Facebook. „Poate îl distribuiți la cât mai mulți prieteni ca să înțeleagă care este realitatea, și ca să facă parte din marea echipă care încearcă să ajungă la normalitate cât mai repede. Când vorbesc de „marea echipă”, aceasta ne include pe toți, cetățeni, societate civilă și autorități locale și centrale!”

Medicii intervievați povestesc cum la spital ajung persoane cu forme tot mai grave ale bolii, mulți dintre ei apelând la 112 abia după ce boala se agravează. Ba mai mult, ei au remarcat și faptul că la spital ajung și persoane tinere, care sunt, în mare parte, sănătoase.

Joi, raportul oficial arată că 13.859 de persoane sunt internate cu COVID-19. Dintre ele, 1.495 sunt internate la ATI.

Foto: 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter