Puiul sănătos sau puiul injectat. Cum să te fereşti de cancer?

De Madalina Racorean, pe Ultimul update Vineri, 25 martie 2022, 13:32

Puiul sănătos sau puiul injectat, o întrebare tot mai des auzită din gura tuturor.
Toată lumea e isterizată de câţiva ani încoace că puiul de pe piaţa românească este plin de antibiotice şi hormoni. Puiul cumpărat de la supermarket nu are tot ce-i trebuie şi este stresat. Cam aşa spun cei care ne îndrumă să ne orientăm spre puiul bio, mult mai sănătos, hrănit cu mâncare la fel de bio, aşa cum va deveni şi el când va creşte mare.  Preţul unui kilogram de pasăre bio este acceptabil, aşadar e important să încerci să te bucuri de o masă foarte sănătoasă  din care să lipsească antibioticele şi gândul că hormonii l-au făcut mare, mai repede decât ar fi trebuit…

Dacă te întrebi care este diferenţa dintre puiul bio şi puiul din supermarket, ei bine, am aflat de la specialist că este foarte important cum este hrănit şi crescut. Hormonii şi antibioticele nu ar trebui să existe  pentru ca acea carne de pasăre să fie cu adevărat foarte sănătoasă. Evident, am avut curiozitatea să aflu şi de ce se injectează puii cu antibiotic şi am aflat că în cele mai multe ferme, pe care noi le numim azi “convenţionale”, păsările sunt crescute în medii închise, pe suprafeţte foarte restrânse, lucru care face ca bolile să se răspânsească mult mai uşor. Astfel, crescătorii preferă să le administreze antibiotice, pentru a evita îmbolnăvirea lor în masă. Aşadar, e bine ca tu, ca şi consumator al cărnii de pui din supermarket, să ştii că antibioticul din pui va face ca imunitatea ta să fie cât mai scăzută, iar dacă te vei confrunta cu o răceală, atunci organismul nu va mai putea lupta la cote înalte, tulpina virusului fiind mult mai rezistentă.

Se pare că cei de la ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor) au deja un program care supraveghează şi controlează antibioticul administrat cărnii de pui, de vită sau de porc. Este adevărat că cei mai mulţi pui sunt injectaţi numai dacă este nevoie, prin supravegherea medicului veterinar, numai că atunci când mergi să iei masa la restaurant nu ai de unde să ştii cu ce pui eşti servit. Se pare că cei din străinătate au hormoni şi antibiotice administrate mult mai mult decât puii de la noi.

De ce să alegi un pui bio? Motivele sunt multe! În primul rând puiul bio nu este “hrănit” cu hormoni pentru a ajunge mai repede la maturitate, aşa cum se întâmplă cu cei din ferme. Puiul bio este lăsat să crească natural, este hrănit natural este ţinut pe sol foarte fertil şi sănătos, în locuri care au spaţii foarte mari, astfel încât bolile să nu fie transmise foarte uşor. Cerealele cu care sunt hrăniţi provin din medii naturale şi nu conţin pesticide sau alte chimicale. Sunt mai scumpi, dar merită!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter