În ce condiții nu vor mai putea profesorii nevaccinați anti-COVID-19 să predea fizic

De Unica.ro, pe

Profesorii nevaccinați ar putea să nu mai poată predea fizic în școli în anumite condiții, după cum arată ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.Profesorii nevaccinați ar putea să nu mai poată predea fizic în școli în anumite condiții, după cum arată ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Mai exact, profesorii care au avut posibilitatea să se vaccineze și au refuzat, care nu au trecut prin boală și care nici nu vor să se testeze nu vor mai putea preda fizic în școli atunci când pragul de infectare cu SARS-CoV-2 va fi mai mare de 6 la mie. „Să se odihnească puțin”, a spus Sorin Cîmpeanu, conform Digi24.

„Vorbim de acces nediscriminatoriu până la pragul de 6 la mie”, a spus Cîmpeanu. „Peste 6 la mie, acei colegi care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat, care nu au trecut prin boală și nici nu s-au vaccinat, în aceste cazuri va fi posibilitatea de testare la fiecare 72 de ore”.

Citește și: Primul studiu care analizează eficiența vaccinurilor anti-COVID-19 în România

Citește și: Avertismentul medicilor: persoane tinere, nevaccinate și fără comorbidități internate cu COVID-19 la ATI

Citește și: Studiu MedLife: imunitatea anti-COVID-19 oferită de vaccinul Pfizer rămâne puternică și după 6 luni

Citește și: Dr. Virgil Musta: Riscul de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 este de 100 de ori mai mare la persoanele care nu au făcut vaccinul

El a amintit că testarea este gratuită, asigurată de DSP. „Dacă nici nu s-au vaccinat, nici nu doresc să fie testași – testarea fiind asigurată de DSP, o pot face și în privat, dar nu decontăm cheltuielile – în această situație va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică acelor colegi care au posibilitatea să se vaccineze și nu au făcut-o, nici nu au trecut prin boală, nici nu vor să se testeze la fiecare 72 de ore”, a mai transmis ministrul Educației.

Cîmpeanu a criticat decizia oamenilor sănătoși de a nu se vaccina: „E greu de înțeles – să ai posibilitatea să te vaccinezi și să nu o faci, evident în situații în care nu sunt constrângeri de natură medicală”.

Medicul Virgil Musta a vorbit și el despre importanța vaccinării: „În țările care au un procent foarte mare de vaccinare, cum este Anglia, Israel, s-a observat că, deși au un număr foare mare de infectări, numărul de cazuri severe care ajung în terapie intensivă este foarte mic, în jur de 0,18%. Ceea ce din păcate nu se întâmplă în țările unde gradul de vaccinare este scăzut. De exemplu, la noi la Terapie Intensivă locurile sunt ocupate cu forme grave de boală, critice, deși numărul de cazuri (de coronavirus – n.r.) nu este foarte-foarte ridicat, a mai spus specialistul”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter