Noi restricții în Capitală. Un primar de sector anunță că va închide supermarketurile la ora 15.00, în weekend

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 24 martie 2021, 17:55
Primarul Sectorului 5 din București, Cristian Popescu Piedone, a anunțat o serie de restricții care vor fi implementate la nivelul sectorului începând cu 25 martie.

În timpul săptămânii, hypermarketurile, supermarketurile și mall-urile vor fi deschise între orele o7:00 și 19:00, iar în weekend vor fi deschise până la ora 15:00, după cum arată un comunicat de presă al primăriei.

Măsurile au fost anunțate în contextul în care rata de infectare cu COVID-19 a urcat în capitală la 6,37 la mia de locuitori. Totodată, Bucureștiul înregistrează cele mai multe cazuri zilnic. Alte reglementări impuse în Sectorul 5 mai sunt, după cum arată Libertatea:

  • Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.
  • Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:- LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00- SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00.
  • Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.
  • În privința cursurilor școlare, Primăria Sectorului 5 va asigura în continuare produsele necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19, și anume: măști de protecție pentru elevi și profesori și dezinfectanți. Primăria nu poate dispune suspendarea cursurilor, acest lucru intrând în atribuțiile Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Primarul Sectorului 5 a argumentat decizia astfel: „Nu ne dorim carantinarea totală a Capitalei. Este important să încercăm pe cât posibil limitarea răspândirii virusului, fără a afecta prea mult viața de zi cu zi. Fac apel la toți cetățenii Sectorului 5 pentru a da dovadă de spirit civic. Să respectăm aceste măsuri, pentru că, doar în acest fel, numărul de îmbolnăviri va scădea, iar autoritățile centrale nu vor fi nevoite să impună o carantină totală în ceea ce privește Bucureștiul”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter