Primele centre de vaccinare drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie. Ce vaccin se va folosi

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 19 aprilie 2021, 15:11
Pentru a facilita accesul oamenilor la vaccinare împotriva COVID-19, primele centre de vaccinare drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie, a anunțat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel național. 

În centrele de vaccinare de tip drive-through se va folosi vaccin produs de compania Pfizer, a declarat Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. De asemenea, persoanele care doresc să se vaccineze în aceste centre nu vor mai avea nevoie de programare.

Vaccinare drive-thru în orașele din România

„Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare.

Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi. (…) Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport.

Citește și: Cât de mult a slăbit ADDA după ce a fost diagnosticată cu dermografism

Valentina Pelinel și Cristi Borcea se pregătesc să devină din nou părinți: Ea-l mai vrea pe al 10-lea și gata!

Cum se simte mama actorilor Augustin și Lucian Viziru, după ce s-a vindecat de COVID-19

Doinița Oancea și logodnicul ei s-au despărțit: „El este un om extraordinar”

În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”, a explicat medicul militar, potrivit Agerpres.

De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost vaccinate peste 2.500.000 de persoane, dintre care peste 1.500.000 au primit ambele doze de vaccin.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter