Prima persoană vaccinată anti-COVID-19 din SUA: o asistentă din New York

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Marți, 15 decembrie 2020, 11:01
Prima persoană din SUA care s-a vaccinat împotriva COVID-19 este o asistentă medicală din New York.

Este vorba despre Sandra Lindsay, o asistentă de la terapie intensivă de la Long Island Jewish Medical Center, din Queens, New York, SUA. Ea a primit vaccinul în data de 14 decembrie, devenind prima persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19 în SUA, după cum arată CNN, citat de Libertatea.

Primele vaccinări au început la ora 09:00 în New York (ora 16:00 în România). Acolo, pandemia a ucis peste 35.000 de oameni. „Cred că asta e arma care va pune capăt războiului contra pandemiei”, a explicat guvernatorul Andrew Cuomo.

Citește și: Cât va dura până vom vedea efectele vaccinării anti-COVID-19

Asistena Sandra Lindsay a povestit cum se simte după vaccin: „Mă simt bine. Aș dori să le mulțumesc tuturor lucrătorilor din prima linie, tuturor colegilor mei care au făcut o treabă incredibilă în încercarea de a combate această pandemie. Mă simt plină de speranță astăzi, ușurată. Sper că acest vaccin să marcheze începutul sfârșitului unor timpuri dureroase din istoria noastră”. Ea a mai menționat că nu se simte diferit față de cum se simțea după alte vaccinuri făcute.

Campania de vaccinare a început după ce Food and Drug Administration a autorizat vaccinul agenției americano-germane Pfizer/BioNTech. În SUA, numărul de decese cauzate de COVID-19 a depășit 300.000.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter