Preşedintele Colegiului Medicilor: peste 92% din decesele de COVID-19, înregistrate la persoane nevaccinate

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 04 noiembrie 2021, 17:40

Peste 92% dintre pacienții cu COVID-19 care au murit nu erau vaccinați împotriva bolii, conform președintelui Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu.

Daniel Coriu spune că imunizarea este „singura armă” împotriva pandemiei de COVID-19 și că este „inacceptabil” ca unii medici să transmită public mesaje eronate. Declarațiile sale vin în urma întâlnirii cu o delegație a Organizației Mondiale a Sănătății aflate în vizită în România.

„Este singura armă pe care o avem – prezentarea acestor dovezi ştiinţifice”, a spus Coriu, după cum relatează Digi24. „Să nu obosim să explicăm, să aducem în faţa comunităţii dovezile ştiinţifice. Din decesele raportate în ultima perioadă, peste 92% din persoane erau nevaccinate. Vaccinul protejează, nu ne împiedică să facem boala, dar vom face o formă uşoară de boală, vom trece foarte uşor şi sistemul medical nu va fi sub presiune”.

Citește și: Predicțiile medicului Octavian Jurna: câte decese pe zi cauzate de COVID-19 ar putea fi în perioada sărbătorilor de iarnă

Citește și: Cât de des provoacă vaccinurile anti-COVID-19 probleme cardiace la copii? Ce spun studiile

Citește și: Experiențele unui tânăr cu COVID-19 la ATI: „Cei care intră la ATI lasă totul. Acolo, te dezbracă, îți pun pampers, îți pun branule și cateter”

Citește și: Un preot din Alba Iulia ar fi ținut mai multe slujbe la biserică, deși avea COVID-19

Expertul a mai adăugat, citat de Agerpres: „Noi trebuie cumva să responsabilizăm medicii. Este inacceptabil ca un medic să iasă în public şi să transmită mesaje eronate care ating grav sănătatea publică. Faţă de aceşti colegi noi trebuie să avem o atitudine fermă, dar acest lucru este în mâna legiuitorului. Noi putem să avem idei, să avem propuneri, nu noi avem dreptul de iniţiativă legislativă”.

Directorul pentru Situații de Urgență de la OMS Europa, Dorit Nitzan, a subliniat că încheierea pandemiei de COVID-19 ține de fiecare persoană: „Acest lucru este în mâinile noastre, este în mâinile românilor, în mâinile fiecărei persoane din lume. Noi decidem. Când vrem să se termine, se va termina. Dar trebuie să acţionăm”.

Dorit Nitzan a mai adăugat: „Trebuie să fim atenţi. Fiecare viaţă contează. Suntem aici să salvăm vieţi şi să salvăm vieţile generaţiilor viitoare. Este un război global cu pandemia”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter