Preoții și rudele bolnavilor de COVID-19 vor putea intra în secțiile ATI

De Unica.ro, pe
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că în noul ordin de ministrul vor fi reglementate câteva aspecte legate de accesul preoților și al rudelor bolnavilor de COVID-19 în secțiile ATI. 

Vlad Voiculescu a precizat că accesul preoților va fi permis în spitale și, de asemenea, un aparținător va putea merge în secția de terapie intensivă în condiții de siguranță.

”Vorbim de accesul preotului în spital. De asemenea, în plus față de solicitările cultelor, avem în vedere lucrul acesta și pentru aparținători, cu respectarea unor reguli foarte stricte. Consider că pacienții care au nevoie de susținere să o primească atât din partea reprezentanților cultelor, cât și din partea unui aparținător. Mai departe, pentru cei care vor să-și ia adio de la cei dragi, încercăm să facem acest lucru în condiții de siguranță” a declarat ministrul.

Acesta a mai precizat că în privința rudelor care pot vizita un bolnav de COVID-19 în stare gravă, se va ține cont de „persoana care este desemnată de către pacient, dacă pacientul poate să facă lucrul acesta la internare, dacă nu, vorbim de gradul 1, gradul 2.”

Citeşte şi: Mihai Bendeac s-a vaccinat anti-COVID-19 cu serul de la AstraZeneca: „Mi-e teamă de ace, dar a fost simplu”

Citeşte şi: Carmen Brumă, îngrijorată pentru fiul ei: „Am fost foarte paranoică”

Citeşte şi: Dan Bittman, revoltat de legile după care se organizează înmormântările în contextul pandemiei

Citeşte şi: Ce s-a întâmplat cu agresoarea Mirelei Vaida la nici o lună după incidentul de la „Acces Direct”

Vlad Voiculescu va modifica și ritual de înmormântare pentru decedații de COVID-19

”Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac. Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”, a transmis Vlad Voiculescu, potrivit Digi24.

Ministrul Sănătății a mai sublinat că persoana decedată va fi îmbrăcată cu hainele primite de la familie/aparținători și va beneficia de ritual de înhumare/incinerare a cultului de care aparține. Sicriul va fi însă sigiliat, cu respectarea voinței familiei și a tuturor normelor prevăzute de lege.

Procedurile vor respecta normele și măsurile de siguranță suplimentare propuse de Ministerul Sănătații.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter