Pfizer și BioNTech studiază dacă o a treia doză de vaccin COVID-19 ar putea proteja în fața noilor tulpini

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 25 februarie 2021, 18:22
Pfizer și BioNTech au anunțat că au început deja să studieze dacă o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 ar putea crește eficacitatea împotriva tulpinilor noi de COVID-19.

Studiul este momentan restrâns și va fi efectuat pe 144 de persoane, care au participat la studiile inițiale. Rezultatele acestui studiu vor putea fi disponibile abia la vară, conform șefului departamentului de cercetare și dezvoltare Pfizer.

Mai mult, Pfizer și BioNTech sunt deja în discuții cu autoritățile din Statele Unite ale Americii și Europa, pentru a descoperi dacă o versiune modificată a vaccinului ar putea fi eficientă împotriva variantei sud-africane de COVID-19, după cum arată Libertatea.

Citește și: La ce restricții vor putea renunța persoanele imunizate împotriva COVID-19 în SUA

„Luăm mai mulți pași pentru a acționa decisiv și pentru a fi pregătiți în cazul în care noua tulpină devine rezistentă în fața protecției oferite de vaccin”, a explicat Albert Bourla, CEO Pfizer.

La începutul lunii februarie, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a vorbit despre posibilitatea administrării unei a treia doze de vaccin, dacă studiile vor demonstra că acest lucru va fi eficient împotriva tulpinilor noi: „Producătorii vor adapta vaccinurile în perioada următoare pentru a avea protecție la noile tulpini și atunci, probabil, se va recomanda un nou rapel, cu varianta pentru tulpinile noi”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter