Pfizer, restanță de 10 milioane de vaccinuri COVID-19 în UE

De Unica.ro, pe
Uniunea Europeană încă așteaptă 10 milioane de doze de vaccin COVID-19 de la grupul farmaceutic Pfizer, conform planului agreat.

UE a primit cu 30% mai puține vaccinuri decât ar fi trebuit, conform Reuters, citat de Agerpres. Pfizer a livrat până la mijlocul săptămânii trecute 23 de milioane de doze de vaccin. Un oficial european a spus că este un număr cu aproximativ 10 milioane mai mic decât a promis compania că va livra până la jumătatea lunii februarie.

Citește și: Țara în care trebuie să aștepți 6 luni pentru vaccin dacă ai avut COVID-19

Oficialii europeni au explicat că Pfizer trebuia să livreze câte 3,5 milioane de doze de vaccin săptămânal începând cu ianuarie, după cum relatează Libertatea. Însă la mijlocul lunii ianuarie au apărut mai multe probleme cu livrările, care au fost resimțite inclusiv în România. Pfizer a precizat că nu comentează situația, livrările sale desfășurându-se conform unui calendar confidențial.

Mai mult, Pfizer trebuia să livreze în decembrie un număr de 12,5 milioande de doze, dar calculele Reuters arată că în realitate doar două milioane de doze de vaccin au fost livrate în decembrie.

Uniunea Europeană se confruntă însă cu întârzieri ale livrărilor de vaccinuri împotriva COVID-19 și din partea grupurilor farmaceutice Moderna și AstraZeneca.

Foto – 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter