Pfizer a început să testeze un nou medicament cu administrare orală, care ar putea preveni COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 27 septembrie 2021, 17:45

Pfizer a început un studiu prin care testează un medicament oral antiviral care ar putea preveni infecția cu COVID-19 în rândul oamenilor expuși la virus.

Medicamentul poartă denumirea PF-07231332 și se administrează oral. Acesta va fi testat până la 2.660 de adulți sănătoși, cu vârste de peste 18 ani, care trăiesc în aceeași locuință cu o persoană infectată cu coronavirus și care a dezvoltat simpromele COVID-19, după cum arată Digi24, care citează Reuters.

Testul va presupune administrarea medicamentului împreună cu o doză scăzută de ritonavir, un medicament mai vechi care a fost folosit în trecut în diverse combinații de tratament pentru a combate infecția cu virusul HIV.

Pfizer se află într-o cursă pentru a dezvolta un asemenea medicament. Și companiile Merck și Ridgeback Biotherapeutics au anunțat că au început testările pentru propriul lor medicament, Molnupiravir. Se studiază și dacă Molnupiravir are capacitatea de a reduce riscul de spitalizări și morți.

Citește și: Spitalul Pantelimon din capitală, copleșit de COVID-19 – 50 de pacienți așteaptă

Citește și: Va fi valabil certificatul verde COVID-19 pentru persoanele vaccinate doar cu două doze?

Citește și: O femeie de 101 ani din Alba, vaccinată, a învins lupta cu COVID-19

Citește și: Patronii de restaurante prevăd mai puțini clienți: „E absurd să dai 45 de euro pe test ca să mănânci de 50 de lei”

Momentan, singurele soluții care există pentru a preveni infectarea cu COVID-19 sunt reprezentate de vaccin și măsurile de protecție. A început deja vaccinarea cu a treia doză de vaccin, iar medicul Emilian Popovici, vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie, a vorbit despre efectele pe care le are această doză.

„Doza trei se poate face după ce trec șase luni de la vaccinarea completă”, a spus el. „Este utilă și consolidează protecția față de formele grave de boală. În țările unde oamenii au făcut deja doza trei nu au fost reacții adverse sub nicio formă diferite față de cele de la dozele precedente. Din discuțiile cu oamenii din zone unde s-a făcut doza trei, a reieșit că nu au avut nici măcar reacțiile obișnuite de la dozele anterioare”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter