Studiu: cât de periculoasă este relaxarea restricțiilor, în pofida campaniei de vaccinare

De Unica.ro, pe
Relaxarea restricțiilor când campania de vaccinare abia a început ar putea aduce un nou val de îmbolnăviri, conform experților.

În Statele Unite ale Americii, zeci de oameni s-ar putea îmbolnăvi de COVID-19, în ciuda campaniei de vaccinare, dacă distanțarea socială, purtarea măștii și munca de acasă acolo unde se poate nu vor fi menținute până în iulie și chiar și după. Predicția a fost făcută de oamenii de știință de la Universitatea Columbia, după cum arată New York Times.

Modelele științifice arată că momentan vaccinul nu este suficient pentru a stopa pandemia. Numeroși specialiști în boli infecțioase au subliniat că este nevoie de mai multe luni pentru ca suficienți americani să fie vaccinați și să se revină la o oarecare normalitate, conform Libertatea.

Epidemiologul Jeffrey Shaman de la Universitatea Columbia a spus că abia atunci când suficient de mulți oameni au avut boala și s-au recuperat și când suficient de mulți vor fi vaccinați, epidemia va putea fi încetinită sau stopată.

Poiecția cercetătorilor arată că milioane de oameni s-ar putea infecta în viitor, pe măsură ce vaccinurile vor fi administrate. Scenariul în care restricțiile au fost însă întărite și ținute în vigoare până când cea mai mare parte a populației a fost vaccinată s-a dovedit a fi cel mai optimist, neavând un număr de infectări la fel de mic.

Cercetarea a fost finanțată de Pfizer, unul dintre producătorii de vaccinuri, de National Science Foundation și de Morris-Singer Foundation.

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter