Ce este paxlovid, pastila anti-COVID-19 care reduce cu aproape 90% spitalizarea și decesele, eficientă împotriva Omicron

De Unica.ro, pe

Pfizer aduce vești bune, anunțând pastila sa împotriva COVID-19, paxlovid, care reduce cu aproape 90% spitalizarea și decesul persoanelor din grupele de risc.

Pastila paxlovid este eficientă dacă este administrată în primele zile de la apariția simptomelor, conform testelor clinice. Reprezentanții Pfizer au subliniat că medicamentul este eficient împotriva tulpinii Omicron.

Spre deosebire de pastilele placebo, paxlovid reduce riscul spitalizării sau decesului cu 89% dacă este administrat de la trei zile după apariția simptomelor și cu 88% la cinci zile după apariția simptomelor.

Studiul clinic a fost realizat pe un eșantion de 2.246 de pacienți cu risc crescut de a face forme grave de COVID-19, după cum arată România TV. Rezultatele studiului clinic au confirmat rezultatele preliminare anunțate la începutul lunii noiembrie.

Citește și: Sfatul unui pediatru despre vaccinarea COVID-19 a copiilor: „Alegerea de a nu vaccina copilul va pune întotdeauna bunicul la risc”

Citește și: „S-a demonstrat că decesele se reduc de cel puțin 10 ori prin vaccinare”

Citește și: Alexandru Rafila, mesaj către comunitatea romă: „S-a demonstrat că decesele se reduc de cel puțin 10 ori prin vaccinare”

Citește și: Studiu: varianta Omicron de coronavirus, de patru ori mai transmisibilă ca varianta Delta

Medicamentul paxlovid are potențialul de a salva nenumărate vieți, indiferent dacă pacienții au fost sau nu vaccinați înainte, după cum a spus Albert Bourla, CEO-ul Pfizer.

Albert Bourla a mai adăugat, citat de USA Today: „Variantele îngrijorătoare care apar, cum ar fi Omicron, au exacerbat nevoia pentru opțiuni accesibile de tratament pentru cei care contractează virusul, și suntem încrezători că, dacă va fi autorizat sau aprobat, acest posibil tratament ar putea fi un instrument critic în învingerea pandemiei”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter